Kurban Bayramı nedeniyle memleketi Şanlıurfa’ya gelen ve vatandaşlarla bayramlaşan Milletvekili Yılmaztekin, Harran ve Akçakale ilçelerine gitti. Başbakan Binali Yıldırım’ın el yazılı bayram mesajını, şehit ailelerine ulaştırdı.

Yılmaztekin’in ilk durağı Harran ilçesi oldu. Yılmaztekin, 2015 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın ailesini ziyaret etti. Yılmaztekin ziyaretinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın el yazısıyla yazılan mektubunu Şehit ailesine teslim etti.
Daha sonra Akçakale ilçesine giden Yılmaztekin, buradaki şehit ailesine de mektubu teslim etti.

Başbakan Yıldırım’ın gönderdiği mektubun en üstünde ‘’Ey şehid oğlu şehid isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber’’ yazısı yer aldı.

Mektubun metninde ise şu ifadeler yer aldı;

Aziz şehidimizin kıymetli emaneti.

Değerli kardeşim,

Bölücü terör örgütlerine karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen ve Rabbimizin ‘’Onlar ölü değildirler, fakat siz bilemezsiniz’’ (Bakara 154. Ayet) müjdesine mazhar olan şehdimize milletçe minnetarız ve kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Sizler bize şehdimizin emanetsiniz. Size daima sahip çıkacağımızdan asla endişeniz olmasın.

Selam ve sevgilerimle.

Binali Yıldırım
Başbakan