Başbakan Binali Yıldırım, "AK Parti iktidarında 14 yıl boyunca biz sadece memlekete, millete hizmet etmekle kalmadık. 14 yıl içerisinde vesayet odaklarıyla da kumpaslarla da mücadele ede ede bugünelere geldik. Hem hizmeti aksatmadık hem de kafayı kaldıranların kafasını ezerek bugünlere geldik. Çünkü millet iradesinden başka irade asla kabul etmedik, tanımadık." dedi.
Yıldırım, Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninde konuştu.

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen törende bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, Kayseri'de bugün 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını taşıyan müze ve kütüphanenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'ye Kafkasya'dan, Avrupa ve Asya'dan gelen misafirlerle yaptıklarını hatırlattı.

Yıldırım, binlerce Kayserilinin katımıyla toplu açılışlar yaptıklarını kaydederek, bu akşam, ihracat sıralamasında yer alan sanayi kuruluşlarının ödüllendirileceğini söyledi.

"Ödül, önemli birşey. Marifet iltifata tabidir. 'Alıcısı olmayan mal, metadır' derler. Onun için ödüllendirmek, her zaman daha büyük başarıların kapısını açar." diyen Binali Yıldırım, ödül alacak tüm firmaları ve çalışanlarını yürekten tebrik etti.

Yıldırım, Kayseri'nin geleneksel olarak üreten, ürettiğini refaha dönüştüren, ihracat yapan ve Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine katkı sağlayan illerden biri olduğunu belirterek, Kayseri'nin 83 ülkeden

daha fazla nüfusa ve 90 ülkenin toprağından daha geniş il sınırına sahip olduğunu, büyük sanayi kuruluşları ile Türkiye'deki iller arasında 7'nci sırada bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 6'ncı büyük tekstil ihracatçısı Kayseri'nin 163 ülkeye ihracat yaptığını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Bütün bu rakamlar gösteriyor ki Kayseri, sanayinin ve ticaretin merkez şehirlerinden biri haline gelmiş. Türk ekonomisinin nabzının attığı, yatırımın, üretimin, istihdamın her yıl artış gösterdiği yıldız şehirlerimizden bir tanesidir Kayseri." diye konuştu.

Kayseri'nin tarih boyunca hep "ticaret şehri" olduğunu aktaran Yıldırım, 14 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde Kayseri'ye ve Türkiye'ye çok büyük hizmetler yapıldığını anlattı.

Binali Yıldırım, "Bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. 3'e katladık. 2002 yılından beri Kayseri'ye kamu yatırımlarının tutarı 13 milyarı geçti. Bu dönemde şehrin ihracatı 351 milyondan 1,5 milyarın üzerine çıktı. Demek ki 5 kat bir büyümeden bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Kayseri'nin doğalgazla en önce buluşan illerin başında geldiğini dile getirerek, bu dönem içerisinde Kayseri'ye 515 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, şehri Nevşehir'e, Niğde'ye, Sivas'a, Yozgat'a bölünmüş yollarla bağladıklarını söyledi.

"Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik." diyen Başbakan Yıldırım, "Şimdi artık sıra Kayseri'ye hızlı trenin gelmesinde. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımızı da süratle sürdürüyoruz. Böylece Ankara'dan Kayseri'ye, Ankara'dan Sivas'a, Ankara'dan İstanbul'a, Ankara'dan Konya'ya ülkemizin 3 büyük başkentini Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentlerini hızlı tren ağlarıyla örüyoruz. Kayseri-İstanbul ulaşımı artık çok daha hızlı ve kolay olacak." şeklinde konuştu.

"ALÇAKLARA GEÇİT VERİLMEDİ"

Yıldırım, Türk ekonomisi üzerine bugünlerde karamsar senaryo yazmaya çalışanların olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarında 14 yıl boyunca biz sadece memlekete, millete hizmet etmekle kalmadık. 14 yıl içerisinde vesayet odaklarıyla da kumpaslarla da mücadele ede ede bugünelere geldik. Hem hizmeti aksatmadık hem de kafayı kaldıranların kafasını ezerek bugünlere geldik. Çünkü millet iradesinden başka irade asla kabul etmedik, tanımadık. AK Parti iktidarında bugüne kadar yaşanan olayları hatılayın. Birkaç tanesini ben söyleyeyim; İlk karşılaştığımız vesayet, cumhurbaşkanlığı seçimidir, 367 icadıdır. Hemşeriniz, sizin evladınız Abdullah Gül'ü 363 vekili olan AK Parti'ye seçtirmediler, yeni icat çıkardılar. 'Siz misiniz öyle yapan' dedik, biz de 'her derdin devası millettir' dedik, millete gittik ve düğümü millet çözdü. Ve artık cumhurbaşkanını millet doğrudan seçiyor ve Türkiye'nin, milletin oylarıyla, yüzde 52 oyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanımız da Recep Tayyip Erdoğan'dır, liderimizdir, kurucu genel başkanımızdır."

Vesayet ve şer odaklarının bununla kalmayıp, milletten yüzde 48 oy almış AK Parti'yi kapatmaya kalktığını anımsatan Binali Yıldırım, bu badireyi de atlattıklarını söyledi.
Yargı darbesine karşı ise Anayasa değişikliği yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Bu da yetmedi bu sefer Gezi olaylarını, 17 Aralık'ı başlattılar. Bütün bunları geçtikten sonra altın vuruşlarını yapmaya kalktılar 15 Temmuz'da. 15 Temmuz Türkiye'nin 2'nci istiklal mücadelesidir. 15 Temmuz, bu aziz milletin alçak Feto terör örgütüne dersini verdiği gündür. Bu büyük millete, Türkiye'ye darbe yapmak isteyen bu alçaklara millet darbe yapmıştır, onları bin pişman etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşu, dirayeti, hükümetin kararlılığı ve milletin cesaretinin alçaklara geçit vermediğini belirten Başbakan Yıldırım, bu vesileyle bütün şehitleri rahmetle, şükranla andığını ifade ederek, mekanlarının cennet olması temennisinde bulundu. Yıldırım, gazilere de hayırlı ömürler diledi.

“2006’DAKİ EKONOMİK DALGALANMALARIN ÜSTESİNDEN GELMEYİ BAŞARDIK”

Türkiye'de ekonomiyle ilgili çıkarılan dedikoduların, olmsuz propagandaların ilk defa yaşanmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, İlk olumsuz propagandaların 2006'da yaşadığını belirterek o yıl gerçekleşen ekonomik dalgalanmaların üstesinden gelmeyi başardıklarını kaydetti.
Yıldırım, 2009'da küresel krizin geldiğine işaret ederek, "2009 krizini de Cumhurbaşkanımız, 'teğet geçecek' dedi, tiye aldılar. Dünya kasıp kavruldu, Türkiye krizi teğet geçti, hatırlayın. Biz de 'krize inat yatırıma devam et' prensibiyle yolları, köprüleri, hastaneleri, okulları, tünelleri ara vermeksizin, hız kesmeksizin yapmaya devam ettik. Böylece o büyük krizi de atlattık." diye konuştu.
 
Şer odaklarının bu krizin ardından Gezi olaylarını planladığına dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'yi sandıkta yenemeyenlerin, millet iradesinin üzerine gelemeyenlerin çeşitli oyunlarla Türkiye'yi güçten düşürmeye çalıştığını ifade etti.  

Yıldırım, şer odaklarının, Gezi olaylarından da sonuç alamadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu sefer 17 Aralık'a geldiler. 17 Aralık'ta da derslerini aldılar. En son çaresiz kaldılar, milletin tankını, topunu, helikopterini, uçağını çalarak, milletin parasıyla, milletin alın teriyle alınan, ülke güvenliği için hazırlanan bu silahları asker kılığına girmiş alçaklar, bölücü terör örgütünün mensupları o gece altın vuruşlarını yapmaya çalıştılar. Ancak Başkomutan, Cumhurbaşkanı, 'Ey milletim, alçaklara geçit vermeyelim, inin meydanlara' dedi, hepiniz indiniz meydanlara. Aziz millet, o büyük millet, o gece ikinci kurtuluş savaşı destanını yazdı."

Milletin duruşu, kararlılığının ülkenin geleceğini kurtardığını ifade eden Yıldırım, darbe girişimi esnasında Kayseri'nin de sağlam bir duruş sergilediğini anlattı.
Bu duruşu yabancıların anlayamadığını aktaran Yıldırım, "Yabancılar, 'Nasıl oluyor, tank yok, silah yok, bu darbe nasıl başarısız oldu.' Şaşkınlıklarını o kadar ileriye götürdüler ki televizyon programlarında bir dahaki sefer darbe yapmaya kalkarlarsa 10 altın kural ne, nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatmaya kalktılar. Kimin dost, kimin düşman olduğunu biz o gece gördük. O gece 79 milyon, vatan evladıyla, yüreği bir çarpan duasıyla, desteğiyle bizimle beraber olan bütün dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

"HAİNLERE GEÇİT YOK"

15 Temmuz'u fırsat bilip gerçek kimliğini ortaya koyanları da bir kenara yazdıklarını ifade eden Yıldırım, bugünlerde yine küresel piyasalarda bir hareketlenme olduğunu anımsattı.
Yıldırım, 15 Temmuz'da sonuç alamayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) milletten topladığı himmetleri, oluk oluk lobi şirketlerine aktardığına dikkati çekerek, bu hareketle Türkiye ekonomisini kötülemeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu örgütün eli kanlı bir terör örgütü olduğunu ve bununla ilgili hiçbir şüphenin bulunmadığına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi örgütün 3 ayağı var. 1 ihanet içinde olanlar, 2 ticaret içinde olanlar, 3 ibadet içinde olanlar. İbadetle ilgilenenlere bizim diyecek bir şeyimiz yok. İş dünyamızın rahat olmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızın bir sözü var, 'Kurumları cezalandırmak yanlıştır, hatalı olan kimse onu cezalandırmak gerekir.' Biz de bu örgütün (FETÖ) ele geçirdiği şirketlerden, bu alçakları temizliyoruz. Şirketler üretim yapıyor, istihdam yapıyor ve binlerce insan çalıştırıyor. Bunlar faaliyetlerine devam edecek. Başka şirketlerle alımlar yapacak, satımlar yapacak. Bunun için sorgu sual yok. İşimiz şirketler değil, kurumlar değil, işimiz bilfiil, bu terör örgütünün içine bulaşmış, gırtlağına kadar terör örgütüyle birlikte olmuşlardır."    

"BELİRSİZLİK YOK"

Gelişmelere göre yeni tedbirlerin hazırlıklarını yaptıklarını bildiren Yıldırım, bunları da yakın zamanda devreye sokacaklarını söyledi. Yıldırım, "Kafanız karışık olmasın. Belirsizlik filan yok. Her şey net, ayna gibi. Evelallah, cumhurbaşkanlığı sistemini de hallediyoruz. Yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı sistemi için de adım attıklarını ve değişiklik teklifini önümüzdeki hafta Meclise getireceklerini anlatan Yıldırım, bu konuda MHP ile çalışma içinde olduklarını anımsattı.
Yıldırım, önemli bir mesafe katettiklerini belirterek, "Meclisin önüne getireceğiz, takdir yüce Meclisin. Meclisten sonra yine size geliyoruz. Çünkü nihai karar milletin kararıdır. Milletin verdiği karar karşısında boynumuz kıldan incedir." diye konuştu.

Büyük Türkiye hayaline emek veren, risk alan, yatırım yapan sanayicileri tebrik ettiğini vurgulayan Yıldırım, "İş dünyamızın, esnafımızın hiç ama hiç, zerre kadar gelecek kaygısı olmasın. Türkiye'nin yarını bugünden çok daha güzel olacak." değerlendirmesinde bulundu.