Halkın referandumda verdiği mesajdan Ak Partideki değişime ve PARTİ içindeki yanlış yaklaşımlara kadar bir çok konuyu değerlendiren Başkan Atilla, önemli açıklamalarda bulundu. İşte başkan Atilla'nın konuşmasının satır başları.

BU BİR VEBALDİR

Partimizin içinde görevini hakkıyla yerine getiremeyecek olan arkadaşlarımıza Cumhurbaşkanımız bu bir vebaldir mesajı vermek istedi. Eğer yorulduysanız bir kenara çekilin bu mücadeleyi sürdürecek gençlerle beraber bu hareketi devam ettirmek zorundayız. Cumhurbaşkanımız bu mesajı vermek istedi.

REFERANDUMDA HALK BİR MESAJ VERDİ

Referandumdan sonra yapmış olduğum değerlendirmede şunları söylemiştim. Halkın bir kabulü var ve bir mesajı var demiştim. Biz Ak Parti olarak şapkamızı çıkarıp önümüze koymamız lazım. Nerede hata yaptık, neler yapmamız lazım? 2019 seçimine de hazırlıklı olmamız lazım. Bütün teşkilatları elden geçirmemiz lazım. Halkın beklentilerine cevap vermez ve teşkilatlarda yenilemeye gitmezsek o zaman beklentileri karşılamamış oluruz. Halk diyor ki seçtiğiniz insanlar bize dokunan insanlar olsun. Makama, mevkiye konduktan sonra bizi unutan liderler istemiyoruz. Tabi ki vatandaş bu konuda haklı. Eğer ak parti olarak bunun önlemini almazsak 2019 yerel ve genel seçimlerinde bunun sıkıntılarını yaşayacağız. Bundan dolayı zorunlu bir değişim gerekiyor. Bu partiye değer katmayan arkadaşlarımızın da vicdani olarak kendilerinin ayrılması lazım.

Bizler sayın cumhurbaşkanımızın önünü açmalıyız. Halk destek veriyor ama ak parti içinde siyaset yapan bizler yorulmuşsak Cumhurbaşkanımızın önünü açmalıyız. Bulunduğumuz koltukları devretmesini de bilmeliyiz.

AK PARTİ'NİN BAŞARISI TOPLUMLA BÜTÜNLEŞMESİDİR

İçimizde halka dokunmayan siyasetçiler var maalesef. Sadece seçim dönemlerinde halkla bütünleşiyorlar ancak seçildikten sonra vatandaşı bir daha sormuyorlar. bu da Cumhurbaşkanımızın siyaseti değil. Bizim bu arkadaşları kendimiz de elememiz lazım. Halkla bütünleşmeyen bir siyasi parti zafere ulaşamaz. Ak Partinin 16 yıldır iktidarda olmasının en büyük sebeplerinden birisi de halkla bütünleşmesidir.

YANLIŞ YAKLAŞIMLAR VAR

Cumhurbaşkanımız yanlış yönlendiriliyor. Özellikle çözüm sürecinde Cumhurbaşkanımıza sağlıklı bilgiler iletilmiyordu. Şu anda bile Cumhurbaşkanımızın tam olarak doğru bilgilendirildiğini düşünmüyorum. Hepimizin bu konuda duyarlı olması lazım. Bizler bu sorunları hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza iletmemiz gerekiyor.

Cumhurbaşkanımız bunun farkına vardığı için parti içerisinde bir yenileme çalışmasına gidiyor.

Duyarlı bir siyasetçi şunu yapmalı. Önce ülkenin menfaati, sonra partinin menfaati, sonra kendi menfaati şiarıyla hareket etmeli. Böyle olunca ne kişinin kendisine, ne partisine ne de ülkesine zarar gelir. Ama maalesef bazı arkadaşlarımız önce ben, sonra parti, sonra ülke diyorlar. Bu çok yanlış bir yaklaşımdır.

SURİYELİ MUHACİRLERE ŞEFKATLE YAKLAŞMALIYIZ

Bizler Osmanlı torunlarıyız. Bizim dinimizin gereği de örf ve adetlerimizin geleneği de mağdurlara sahip çıkmaktır. Bizim komşumuz Suriye'de yaşayan insanlar bizim komşumuz, akrabamız ve dindaşlarımızdırlar. Biz de onlara sahiplendik. Ceylanpınar'da ilçe nüfusumuz kadar Suriyeli var. Bugüne kadar da çok şükür hiç bir olay yaşanmadı. Bazı basın kuruluşları olayları abartıyorlar. Suriyeliler geldi kavga çıktı, olaylar arttı diyorlar. Bu doğur değildir. Her millette kötü insanlar vardır. Ancak bizler onlara şefkatle yaklaşmalıyız. Böyle olursa olay da yaşanmaz. Biz ilçemizde Suriyeli kardeşlerimize en güzel şekilde sahip çıkıyoruz. Bu güne kadar bir da tatsız bir olay yaşamadık.

BU TOPRAKLARDA KARDEŞÇE YAŞAMALIYIZ

Türkiye Cumhuriyeti'nde hepimiz bugüne kadar kardeşçe yaşadık. Ama maalesef bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bu konuda uyanık olmamız lazım. halk olarak nasıl ki bir yıl boyunca bu coğrafyada kardeşçe yaşadıysak bundan sonra da kardeşçe yaşamak zorundayız. Bu bilinçle hareket etmezsek sonumuz Suriye, Irak, Libya gibi oluruz. Yanı başımızdaki ülkelerden ders almamız lazım.

Kendi içimizde sorunlarımız olabilir, bu sorunları demokratik ölçüler içerisinde çözersek bizler ileride örnek bir ülke oluruz ve kesinlikle dış mihrakların oyununa gelmemeliyiz.