Ülke gündemine dair önemli açıklamalar da bulunan Başkan Atilla, Belediyecilik hizmetlerini de Gazeteci Sedat Atilla’ya anlattı.

Başkan Atilla, açıklamasında başkanlık sisteminden, kayyum atamalarına, belediyecilik hizmetlerine kadar birçok önemli konuya temas etti.

Başkan Atilla ‘’Göreve geldiğimiz Ceylanpınar ile şimdiki arasında yüzde yüzlük bir fark var’’ dedi.

‘’38 milyonluk yatırım yaptık’’

Ceylanpınar’ı HDP’li Belediye’den milyonlarca borçlu aldıklarını belirten Başkan Atilla ‘’İlbank’tan gelen para ancak sabit giderlerimizi karşılıyor.  2,5 yıllık Belediye Başkanlık dönemimin 1,5 yılı il dışında destek arayarak geçti. İlçemize 38 milyonluk yatırım yaptık’’ dedi.

Menderes Atilla-Sedat Atilla Ziyaret

‘’Gökçek’e teşekkür ediyorum’’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Atilla ‘’Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum. Bize sahip çıktı. Çok büyük destek verdi. Ceylanpınar’a yapılan 38 milyonluk yatırımın 20 milyonluk kısmında Başkan Gökçek’in katkısı var. Ceylanpınar’ın değişim ve dönüşümüne Bakanımız Faruk Çelik ile birlikte en büyük emeği geçenlerden birisi de Melih Gökçek’tir’’ dedi.

‘’Büyükşehirden yeterli desteği görmüyoruz’’

Menderes Atilla, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden destek görmediklerini de açıkladı. Başkan Atilla ‘’Büyükşehirden yeterli desteği göremiyoruz. Büyükşehir imkansızlıklar içinde olduğunu ve borçlu olduğunu söylüyor. İnşallah kendilerini toparlarlarsa ilçelere yardımcı olacaklardır’’ dedi.

‘’Vaatlerimizi yerine getiriyoruz’’

2014 yılında göreve geldikleri zaman verdikleri vaatleri 2019 yılına kadar yerine getirmiş olacaklarının altını da çizen Başkan Atilla ‘’En önemli sorunumuz tapu sorununu çözdük. Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bu sorun çözüldü. Şuan da kadastro da işlemler yapılıyor.’’ Dedi.

Menderes Atilla-Sedat Atilla Ziyaret

‘’Cumhurbaşkanımız yalnız bırakıldı’’

Sedat Atilla’nın ülke gündemine ilişkin sorularına da yanıt veren Başkan Atilla, 17-25 Aralık’tan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede yalnız bırakıldığını vurguladı. Başkan Atilla ‘’Önce kendimizi eleştirmeliyiz. AK Parti’nin içerisinde siyaset yapan ilçe başkanından, belediye başkanlarına, milletvekillerine, bakanlara kadar FETÖ ile mücadelede yeterince Cumhurbaşkanımızın yanında durmadılar. Cumhurbaşkanımızın yanında yeterince durulsaydı 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmayacaktı.  Herkesin aklı 15 Temmuz’dan sonra başına geldi.’’ Dedi.

‘’Türkiye uçurumun eşiğinden döndü’’

15 Temmuz’da Türkiye’nin uçurumun kenarından döndüğünü de anlatan Başkan Atilla ‘’Başkomutanımızın dik duruşu, milletimizin feraseti ve Allah’ın yardımıyla bu belayı atlattık. Türkiye’yi aydınlık günler bekliyor. 15 Temmuz’dan önce de sonra da emperyalist güçler ülkemizle uğraşmayı sürdürüyor. FETÖ, DEAŞ, PYD, PKK, HDP’yi kumanda edenler hepsi aynı güçler. Tek amaçları Türkiye’nin önünü kapatmak. Sorunlarla boğuşturmak. Halkın refah düzeyini yükseltmemek. Bu yüzdendir ki bizi birbirimize kırdırıyor, uğraştırıyorlar. Bunların hepsi birer projedir’’ dedi.

‘’Koalisyon belasından kurtulacağız’’

Ceylanpınar Belediye Başkanı Atilla, açıklamaların da gündemdeki Başkanlık Sistemine de değindi. Başkanlık Sisteminin Türkiye’nin önünü açacağını savundu. Türkiye’nin başkanlık sistemiyle koalisyon belasından kurtulacağını ifade eden Başkan Atilla ‘’5 yıl boyunca kim başkan olacaksa, ülkenin günahı, sevabı onun boynunda olacak. Türkiye’nin başına gelen belalar, istikrarsızlıklar, ekonomik darbeler koalisyon dönemlerinde olmuştur. Hala 1980’lerdeki cuntacılar tarafından yapılan anayasa ile yönetiliyoruz. Bu zulümdür. Anayasamız da değişmeli, Başkanlık sistemine de geçilmeli.’’ Dedi.

Menderes Atilla-Sedat Atilla Ziyaret

‘’İnanmazsak desteklemeyiz’’.

Başkanlık sistemini savundukları bazı ortamlarda ‘’Siz Erdoğan için bunu istiyorsunuz’’ eleştirilerine maruz kaldıklarına da dikkat çeken Başkan Atilla ‘’Biz sayın Cumhurbaşkanımız 5-10 yıl Başkanlık yapsın diye bunu desteklemiyoruz. Bu sistemin ülkemize fayda getireceğine inanmazsak, desteklemeyiz. Bize bu eleştiri yapanlar, Cumhurbaşkanı Külliyesi açılınca da aynı eleştirileri yapmışlardı. Külliye Türk halkının külliyesidir. Türk halkı oraya gidiyor, camisinde namaz kılıyor, suyunu içiyor. Cumhurbaşkanımız bugün var yarın yok.  Türkiye artık kabuğunu kırdı. Eskiden oyun kurulan ülkeydik şuan da oyun kuran ülkeyiz’’ dedi.

‘’Geç kalınmış bir karar’’

Başkan Atilla, HDP’li Belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili konuya da değindi. Vatandaşlara göre bu kararın geç kalınmış bir karar olduğunu ifade eden Başkan Atilla ‘’Kayyum atanması gerekiyordu. HDP’li Belediyelerin içerisinde teröre bulaşmayan yoktur. İlbank’tan gelen paralar terör örgütlerine bağlı şirketler tarafından HDP’li belediyelerce Kandil’e gönderildi. Kandil’de devletin parası mermi oldu, bomba oldu, molotof oldu vatandaşlarımızı şehit etti. Hükümetimiz hukuk çerçevesi içerisinde hareket ediyor. Şikayetleri değerlendiriyor, inceliyor ona göre hareket ediyor. Kayyumdan sonra halk hizmetle bütünleşmeye başladı. HDP 7 Haziran’dan önce ‘’Türkiye partisi olacağız’’ demişti. 7 Haziran’dan sonra daha mazbatalarını almadan bazı milletvekilleri ‘’Biz sırtımızı PYD’ye, PKK’ya, YPG’ye dayıyoruz’’ ‘’PKK sizi tükürüğüyle boğar’’ ‘’Bundan sonra korucuların silahları kendilerine dönecek’’ şeklinde açıklamalar yaptılar. Terörün partisi olduklarını ispat ettiler. Gerçek yüzlerini gösterdiler. Ben bunların ‘’Türkiye partisi olacağız’’ şeklindeki açıklamalarına gülüyordum. Bunların üzerine kitap yazacak kadar bilgi sahibiyim. DNA’larını biliyorum’’ dedi.

Menderes Atilla-Sedat Atilla Ziyaret