Başkan Beyazgül, konuşmasında Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa ile ilgili önemli noktalara temas etti.

Beyazgül, açıklamaların da batıya tepki gösterdi ‘’Bu batı, vahşi vatı. Bir maske takmış bizden kendisine inanmamızı istiyor’’ dedi.

Beyazgül, karşımızda medeni değil vahşi bir batının olduğunu ifade eden Beyazgül ‘’Biz batıya inanmıyoruz. Dayattığı sistemleri kabül etmiyoruz. Onun dayattıkları hayatı kabül etmiyoruz. Bir medeniyet öngörü olduğunu da kabül etmiyoruz. ‘’ dedi.

Prof Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu’nun ana konuşmacı olarak katıldığı toplantı da açılış konuşması yapan Başkan Beyazgül, Yeni Anayasa ile ilgili de konuştu. Beyazgül ‘’Yeni Anayasa olmazsa daha çok 15 Temmuzlar görürüz’’ dedi.

Beyazgül, 15 Temmuz’daki darbe girişimine dikkat çekerek ‘’Bu Anayasa nasıl oluyor ben bilmiyorum diye bir şey yok, dinleyeceğiz. Geçmişe baktığımız zaman bir istikrarsızlık görüyoruz. Batının birçok ülkesinde Amerika’da süper Devlet Başkanlık sistemi varken Türkiye’de neden tartışılsın ? efendim 1 kişiye yetki veriyormuşuz. Bir kişiye yetki veren kim ? 78 milyon. Halk bu halk, yanlış mı yapacak ? Ben buna inanmıyorum. Başkanlık sistemine karşı çıkmak demek halkımıza güvenmemek demek. Biz halkımıza güveniyoruz. Halkımızın neler yaptığını hep birlikte 15 Temmuz’da gördük’’ sözleriyle tüm Şanlıurfalılara başkanlık sistemine evet demeleri çağrısında bulundu.