Başkan Çiftçi ve Başkan Beyazgül ortak yaptıkları açıklama da "Referandum için sahadayız. Kadrolarımızla yoğun bir şekilde çalışmalar sürdürüyoruz" dediler.

Başkan Beyazgül ve Başkan Çiftçi, meclis üyeleri ve partililerle birlikte referandum sürecinde yapılacak olan çalışmaları değerlendirdiler.  

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, toplantı da meclis üyelerine de hitap etti.

Beyazgül ‘’Güçlü bir Türkiye için evet diyeceğiz’’ dedi.

Beyazgül, Türkiye'nin 95 yılda 65 hükümet değiştirdiğine dikkat çekerek göreve gelen hükümetlerin ömrünün kısa olduğunu belirtti. Başkan Beyazgül, "Büyükşehir Belediye Başkanımız, il yürütme ve meclis üyelerimiz ile birlikteyiz. Çalışmalarımız müşterek çalışmalar çerçevesinde yürütülecektir. Cumhurbaşkanlığı sistemi önemli bir sistem. Halk bugün kaderinin değişmesini istiyorsa şuan ki sistemin değişmesi gerektiğini hep birlikte görüyoruz. Amerika Birleşik Devletlerinin 280 yılda 45 hükümetin değişti.  Bizim ülkemizde ise 95 Yılda 65 Hükümetin değiştiği bir sistemin Türkiye uymadığını dost, düşman herkes biliyor. Daha güvenli, istikrarlı, güçlü Türkiye'de kendi ileri devletler seviyesinde yaşamak istiyorsak yeni sisteme hep birlikte Evet diyeceğiz" diye konuştu. 

Çiftçi: 18 maddeyi halkımıza tek tek anlatacağız.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise ‘’Referandum sürecinde şehrimize  gelecek olan bakanlarımız, siyasi büyüklerimiz, il başkanı, ilçe başkanlarımız, yürütme kurulumuz ve yerel yöneticiler olarak her gün bir ilçede Anayasa Değişikliğinin neler getirdiğini anlatacağız. Çocuklarımızın geleceği, ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetilmesi adına halk oylamasını bir siyasi mesele olarak değil, ülkenin geleceğin tesir edecek bir karar olarak görmeliyiz. 18 Maddeyi halkımıza tek tek anlatacağız. Halkımız da süreci takip ediyor biliyor, bilmediklerini de bizlere soruyorlar. Ben çok başarılı bir halk oylaması süreci işleyeceğine inanıyorum. Biz alandayız, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gideceğimiz her ilçeye ve her programa halkımızı buradan davet ediyorum. Halk oylaması sürecinde vatandaşlarımızın merak ettiği soruları programlara katılarak akademisyenlere, hukukçulara işin uzmanlarına sormalarına istiyoruz" dedi.

Başkan Beyazgül-Nihat Çiftçi Meclis Üyeleriyle Buluştu

Başkan Beyazgül-Nihat Çiftçi Meclis Üyeleriyle Buluştu