Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 16 Nisan'da yapılacak seçimler öncesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Özelde Eyyübiye'nin genelde de Şanlıurfa'nın rekor oy alması için gece gündüz demeden çalışan Başkan Ekinci adeta referandum için kamp kurdu. Sabahın erken saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar merkez ve kırsalda çalışan Başkan Ekinci, son olarak Gnübalı (Arapoğlu) Mahallesinde düzenlenen mitingde yüzlerce vatandaşla bir araya geldi. Başkan Ekinci'yi sevgi gösterileriyle karşılayan Biniesed Aşireti mensupları, referandumda Başkan Ekinci ve katılımcılara tam destek sözü verdi. Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan tarafından organize edilen mitinge; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Kemalettin Yılmaztekin, Ak Parti Eyyübiye SKM Başkanı Mustafa Ağar ile Biniesed Aşiretine mensup yüzlerce vatandaş katıldı.

Konuşmasında bu seçimlerin bir parti meselesi olmadığının altını çizen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘’16 Nisan geliyor, bu farklı bir durumdur. Genel seçim değildir bu, yerel seçim değildir bu, bu parti meselesi değildir, bu ülke meselesidir, bu geleceğin meselesidir. 7 Haziranda sıkıntı yaşadık, hemen telafisi oldu, 1 Kasım’da sizler tabi ki değiniz ki bizler hizmet istiyoruz, tek başına iktidar istiyoruz, liderimizin güçlü olmasını istiyor dediniz, bizi bizden iyi bilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan tekrar güçlü olsun dediniz ve destek verdiniz. 16 Nisan’da Allah korusun ters bir durum olursa, bunun telafisi olmaz. Bu yıllardır bizim beklediğimiz bir durumdu, yüzyıldır beklenen bir durumdu. Bakınız Ortadoğu coğrafyasına, bakınız İslam âlemine nasıl parçaladılar. Kardeşi, kardeşe düşürdüler. Hemen bitişiğimizde, yanı başımızda yüzyıl önce aynı vilayete mensup olduğumuz Suriye halkı şimdi ne durumda. Yetmedi o kavgaların ülkemiz sınırlarına getirmeye çalıştılar. Gördünüz Doğudaki olayları 70 milyar dolara yakın para harcamış bu teröre. Eğer oraya harcanmasaydı siz değerli halkımıza bu harcansaydı çok daha iyi bir durumda olmaz mıydık? Bu Avrupa dediğimiz, medeniyet dediğimiz Avrupa, tek dişi kalmış canavar şairimizin dediği gibi, bu Avrupa taşeronlar aracılığı ile hep aramıza fitne soktu, fesat soktu. Ama artık takke düştü, kel göründü. Taşeronları beceremedi, başaramadılar şimdi onlar devreye girdiler. Topları gelse bile reisimizin dediği gibi, topları gelsin artık dedi Recep Tayyip Erdoğan bu millet var oldukça, ülkemizin çok daha güçlü yarınlara götüreceğiz inşallah. " dedi.

Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ise, ‘’Bugünde her zamanki olduğu gibi burada toplanmış bulunmaktayız. Ülkemizin, bayrağımızın ve milletimizin yanında olacağız. İnşallah 16 Nisanda yapılacak olan halk oylamasında inşallah sandıkları patlatacağız. Benim umudum ister ki Eyyübiye ilçeler arasında birinci olacaktır. Türkiye geleninde Şanlıurfa birinci olacaktır. " açıklamasında bulunurken, AK Parti Eyyübiye İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar da, ‘’16 Nisan’da her zaman devletin yanında duran ova halkı tekrar 16 Nisan günü devletinin, milletinin, bayrağının yanında olduğunu tekrardan Dünyaya, Avrupa’ya gösterecektir. 16 Nisan’ın telafisi yoktur. Her şeyin telafisi olur ama bu referandumun telafisi yoktur. " şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin yapılacak olan seçimlerin önemine vurgu yaparak, "Farkındaysanız 16 Nisan için Dünya’daki dış güçler bizlere saldırmaya başladılar. Dediğimiz gibi harçlısı, Siyonist’i, kâfirin, küfarası İslam adına ne varsa Recep Tayyip Erdoğan şahsında saldırarak ortadan kaldırmanın mücadelesini veriyorlar. "dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İ.Halil Özcan ise , ‘’ Bu süreç bir sistem değişikliği süreci, partiler üzeri bir olay. Bir referandum süreci yaşıyoruz. O yüzden bizler Şanlıurfa olarak, ilçeler olarak üstümüze düşeni yapmalıyız. Buradan Şanlıurfa’lılara teşekkür ediyorum. Yıllardır hep iç içe yaşadılar. Türkü ile Kürdü ile Arabı, alevisi, Sünni’si ile hep iç içe yaşadık, barış içerisinde yaşadık. Bu barış ortamında hepimiz istifade ettik. Bunun devamı için 16 Nisan tarihi önemli bir tarihtir." ifadelerini kullandı.

Video Yükleniyor...