AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Gazeteci Nedim Atilla’yı Esentepe’deki çalışma ofisinde, il yönetim kurulu üyesi Mehmet Özyavuz ile birlikte ziyaret etti. Kamuoyunun merak ettiği sorulara yanıt verdi.

Başkan Yıldız burada yaptığı açıklama da, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından tek amaçlarının vatandaşlara verdikleri vaatleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. Kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirilecek projeler için yoğun çaba sarf ettikleri de belirten Yıldız ‘’Stratejik planlarımızı ortaya koyduk. Ne söz verilmişse hepsi hayata geçecek. Büyükşehir, ilçe ayrımını kaldırdık. Şu sorun ilçe belediyesinin, bu sorun büyükşehir belediyesinin diye bir ayrım yok artık. Vatandaşımızı yormuyoruz. Teşkilatımız ve belediyelerimiz arasında büyük bir uyum ve koordinasyon var’’ dedi.

İşte o röpörtaj…

Hastanelerimizde yoğunluk mevcut. Saatlerce sıra bekleyen hastalar var. Şehir hastanesi projesinin akıbeti ne oldu ?

AB Uyum Komisyonu Başkanımız Kasım Gülpınar ve TBMM İdari Amiri Halil Özcan ile birlikte Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı ziyaret ettik. Proje Sayın bakanımızın masasında. Hastaneyi yapan firma maddi sorunlar yaşamış. Öte yandan projenin revize edilmesinden de dolayı bir gecikme mevcut. Sayın Bakanımız, projenin 2 aylık süre zarfında hayata geçeceğini, 2 aya kadar ya firma tarafından ya da sağlık bakanlığı tarafından yapımına başlanacağı, 2023’den önce şehir hastanesinin tamamlanacağını bizlere söyledi.

Şanlıurfa’da doktor açığımız var. Bu konuyla ilgili girişiminiz oldu mu ?

Kentimizde, branşlarda doktor açığımız var. Bu konuyu da sayın bakanımıza ilettik. Atama sürecinde, eksik branşların tamamının kentimize yönlendirileceği müjdesini aldık.

12 ilçemizde devlet hastanesi yapıldı. Sadece Harran ilçemizde yok. Harran’a devlet hastanesi ne zaman yapılacak ?

AK Parti iktidarları döneminde kentimize her alanda önemli yatırımlar yapıldı. 12 ilçemizde hastaneler inşa ettik. Harran ilçemize de modern devlet hastanesi kazandırılacak. Yapımı ile ilgili işlemlerin hızlandırılmasıyla ilgili de girişimde bulunduk. Yer tespiti yapılacak ve daha sonra ihale sürecine geçilecek.

Gündemde kongre süreciniz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’ÖMER’ler bulma ve yenilenme’’ çağrısı var. Şanlıurfa il teşkilatına ne kadar yansıyacak bu husus ?

7 ekim de kongre sürecimiz başlıyor. Önce belde kongreleri olacak. Ocak ayı itibariyle ilçe kongrelerimiz yapılacak. Haziran ayı ile birlikte il kongrelerimizin startını vereceğiz. Şanlıurfa’da kentimizin önde gelen isimleri ve dinamikleriyle görüşüp, şehrimizin tamamını kapsayıcı, temsil sağlayabilecek, dürüst, liyakat sahibi isimlerden oluşan yeni bir yönetimi oluşturmanın gayreti içinde olacağız.

Çevik Kuvvet projesinin tamamı ne zaman bitirilecek ?

15 Eylül’de Şanlıurfa-Diyarbakır istikametini, gidiş-geliş olarak ulaşıma açtık. Projenin tamamının bitirilmesine ilişkin ise ilgili kurumdan yıl sonu olarak söz aldık. Takipçisiyiz.

Vatandaşlar size rahat ulaşabiliyor mu ?

AK Parti milletimizin evidir. İl teşkilatımızı vatandaşlarımız ziyaret ediyorlar. Taleplerini, sorunlarını iletiyorlar. Cep telefonum sürekli açık. Toplantılarda olduğum zamanlarda mutlaka telefonuma cevap veren bir arkadaşımız var. Bana ulaşamayanlara, gece saat kaç olursa olsun dönüş yapıyorum.

Vatandaşlar en çok hangi taleple size ulaşıyorlar ?

Ülkemizin genel sorunu işsizlikle ilgili geliyorlar vatandaşlarımız. Bunun dışında hizmetle ilgili talepleri var. Projelerle ilgili fikir alışverişine gelen vatandaşlarımız da var.