AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül basın toplantısı düzenledi. Bir otelde düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Beyazgül, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Beyazgül basın toplantısında seçim sürecinden, başkanlık sistemine kadar önemli konulara temas etti. Oy hedeflerini açıkladı. İl Başkanı Beyazgül 7 Haziran Genel seçimlerinde partilerinin Şanlıurfa'daki oy hedefinin yüzde 70 olduğunu söyledi. Son seçimde alınan %61'lik oy oranlarını arttıracaklarını ifade eden Beyazgül ' Anketlerden aldığımız bilgilere göre Türkiye'de %47-48 oy çizgisindeyiz. Türkiye'de artacak 5-6 puanlık artışın yansıması Şanlıurfa'ya daha fazla olacaktır. Ülkemizin geleceği AK Parti'nin geleceği ile bağlantılı. Bir takım ufak marjinal olaylar gündemde tutularak Türkiye'de olumsuz bir hava estirilmeye çalışılıyor. Halkımız bunu kabüllenmiyor. Prensip olarak 73 milyonu kucaklayan bir partiyiz' dedi.

ŞANLIURFA'NIN GÖNLÜNÜ ALACAĞIZ

Şanlıurfa'da aday gösterilmeyen bazı kişilerin partiye kırgın olduklarına işaret eden Beyazgül 'Küsmek kırılmak onlara, gönül almak bize düşer. Dostlarımız bize sitem ediyorlar. Haklı yanları da vardır. Onların ayaklarına gideceğiz. Gönüllerini alacağız. 280 kişilik aday adayı listesinden birçok 12 kişilik liste çıkardı. Listeye giremeyen aday adaylarımızdan beni arayıp teşkilatımızla, partimizle birlikteyiz, onların değeri bizlerin yanında elbette bir kat daha arttı. Önümüzdeki süreçte partimize gönül vermiş tüm insanlarımızla birlikte olacağız. Halkımız bizi birlik ve beraberlik içerisinde görecekler.' dedi. HDP'nin Türkiye'ye yayılan bir seçmen yapısı yok. Bir gazetecinin 'HDP'yi kendinize rakip görüyor musunuz' sorusuna da yanıt veren Beyazgül 'HDP'nin Türkiye geneline yayılan bir seçmen yapısı yok. Biz burada, kendi şehrimizde şunu istiyoruz; Şehrimiz yıllarca barış içerisinde, sevgi içerisinde yaşadı. Bu dönemde de bu barışın, sevginin bozulmamasını istiyoruz. Ayrıca, AK Parti dışındaki tüm siyasi partiler, AK Parti gibi Türkiye projeleriyle meydanlara çıkmalılar. AK Parti'nin hata yapmasını, bu hatadan yararlanıp oy kazanırız ile yola çıkanlar şimdiye dek başarılı olmadı. Halka güven vermeleri lazım. Hedeflerinin, hayallerinin, projelerinin olması lazım. ' şeklinde konuştu. Gerçeği yansıtmıyor. İl Başkanı Beyazgül, bazı sosyal medya hesaplarında yayınlanan aday listelerinin gerçeği yansıtmadığını da vurguladı. Beyazgül 'Dün gece de bir liste okudum. Benimde adım geçiyor. Sözde ben bazı isimleri milletvekili adayı olarak gösterilmesini istemişim. Bu iddialar gerçeği yansıtmıyor.' dedi.

ŞANLIURFA AK PARTİ SAHAYA İNİYOR

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yarın (Cumartesi) AK Parti'nin sahaya ineceğini söyledi. Milletvekili adaylarının yarın saat 10.00'da GAP Havaalanında karşılanacağını belirten Beyazgül 'Saat 13.00'da GAP Arena Kapalı Spor Salonunda milletvekili adaylarımızın tanıtım merasimi olacak. Tüm halkımızı sizlerin aracılığı ile aday tanıtım merasimine davet ediyorum. AK Parti aday tanıtımının ardından Şanlıurfa'da resmen seçim çalışmalarına başlayacak. Sahaya iniyoruz.' dedi. Faruk Bayık'a teşekkür etti. İl Başkanlığına seçildiği günden bu yana çalışmalarında emeği geçenlere de teşekkür etti. 'Buradan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca içinizden biri olan İl Başkan Yardımcımız Gazeteci meslektaşınız Faruk Bayık'a da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum' dedi.NEDİM ATİLLA