AK Parti Şanlıurfa eski İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde Şanlıurfa’dan Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı oldu.

Bugün AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığına giden Beyazgül, Başkan Bahattin Yıldız’a başvuru belgesini teslim etti.

Yoğun bir katılımla bugün AK Parti İl Başkanlığına gelen ve başvuru belgesini teslim eden Beyazgül açıklama yaptı.

Neden aday adayı oldum ?

Açıklamasında neden aday adayı olduğunuda açıklayan Beyazgül “Şanlıurfa ruhumun sükun bulduğu bir şehir. Birçok ilde bulundum ama Şanlıurfa bir başka. Şanlıurfa heyecan, duygu, samimiyet, kardeşlik, dostluk ve huzur şehri. Şanlıurfa damlarında kuşların uçtuğu, takalarında güvercinlerin yuva yaptığı, asma gülleri, çocukluğumun ve gönlümün şehri. Doğduğum bu şehir hayatıma güzellikler kattı. Çocukluğumun ve gençliğimin en güzel günlerini Şanlıurfa’da yaşadım. Bürokratik, siyasi ve STK üst görevleri aldığım hayat sürecimin bu aşamasında Şanlıurfa’ma, ve Şanlıurfalılara hizmet amacıyla, cesaretle bu göreve talip olan diğer aday adayı kardeşlerimle birlikte bende Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına müracaat ediyorum. Şanlıurfa’mız için, tüm hemşehrilerim için benim şahsım ve ailem için Allah’tan hayırlısını diliyorum’’ dedi.

Beyazgül’ün aday adaylığı başvurusu sırasında; AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Saraç hazır bulundu.

Başvuru sırasında teşkilatın yoğun katılımı dikkat çekti.

Kentte büyükşehir belediye başkanlığı için kamuoyunda en çok konuşulan isim olan Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanlığı döneminde kentin önemli sorunlarının çözümünde önemli rol oynamıştı.

Beyazgül, yine il başkanlığı döneminde dürüst siyasi kişiliği ve halkla olan yakın diyaloğu ile her kesimden vatandaşın takdirini kazanmıştı.