Cumhuriyet Parkı Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında AK Parti Şanlıurfa İl başkanı Zeynel Abidin Beyazgül önemli açıklamalar da bulundu.

AK Parti olarak Şanlıurfa’da yeni bir döneme girdiklerini belirten Başkan Beyazgül, şahsına yönelik bazı söylemlerle ilgili değerlendirme de bulundu.

Geçmiş dönemde AK Parti’ye sağladıkları emeklerden dolayı herkese teşekkür eden Başkan Beyazgül ‘’Zaman zaman şahsıma yönelik ‘’İl Başkanımız nazik bir insan’’ şeklinde söylemler oldu. Şunu ifade edeyim; Şahsıma karşı yapılanlara karşı nazik ve affediciyimdir. Bundan sonra da şahsıma karşı kim ne yapmışsa yine onlara gideceğim, çaylarını içeceğim, kucaklaşmaya devam edeceğim. Bu, birlik ve beraberliğimizin, inancımızın gereğidir. Bunların yanında; Şahsımın haricinde, Şanlıurfa’mıza, inancımıza, devletimize, bayrağımıza, milletimize yapılanlara karşı affedici olmak gibi bir mecburiyetimizde yoktur lüksümüzde yoktur. Bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak. Elbette ki bunlar kamuoyu önünde tartışılan konular olamaz. Yapımız itibariyle bunlara hiçbir zaman müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. AK Partimizin bir hafızası var. Bu hafıza kendimize karşı yapılanlara ilişkin olamaz’’ dedi.

Konuşmasında bugüne kadar Şanlıurfa’yı toparlamaya çalıştıklarını da ifade eden Beyazgül ‘’Her kesimden insanı kucaklamaya çalıştık. Şanlıurfa bir huzur şehri olsun diye gayretlerimizi sürdürdük. Kongreden sonra daha süratli bir şekilde insanlarımızı kucaklamaya devam edeceğiz. AK Partimizin felsefesi de inancı da budur. AK Parti, herkesle kucaklaşan, herkesle el ele tutuşan bir parti olmamızı, halkımızın içinde olmamızı, halkımızın sorunlarını dinlememizi ve çözmemizi isteyen bir parti. Cumhurbaşkanımızda bu ilke ile hareket ediyor. Belediye Başkanlarımız, bakanımız, Milletvekillerimiz bu aşkla, gayretle görevine devam ediyor. ‘’ dedi.  

Beyazgül, sözlerinin sonunda 25 Şubat’taki kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kucaklamaya ve yeni bir destan yazmaya davet etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'de toplantı da açıklamalar da bulundu. Başkan Çiftçi ''Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye başkanlıklarımız olarak, Cumhurbaşkanımızın Şanlıurfa'da en iyi şekilde ağırlanması için tüm hazırlıklarımız sürüyor. Allah'a şükürler olsun bir aksaklık yok. Kentimizin yoğunluğu Perşembe günü başlayacak. Bakanlarımız gelecek'' dedi. 

Basın toplantısına Başkan Beyazgül’ün yanı sıra; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı il yürütme kurulu üyeleri de hazır bulundu.

NEDİM ATİLLA/MEDYAURFA.COM