Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Cemil Çadak, Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ertürk, Mali ve İdari İşler Başkanı Mehmet Ali Kurt, Üni AK Başkanı Halil Çapkan’ın hazır bulunduğu toplantı da Başkan Beyazgül, gençlerle istişarelerde bulundu.
Gençlerin sorunları ele alındı.

Cumhuriyet Parkı Tesislerinde gerçekleşen istişare toplantısında gençlerin sorunları ele alındı ve siyasete bakışları konuşuldu. Toplantı da gençlere hitap eden Başkan Beyazgül ‘’Gençler bizim geleceğimiz ve geleceğimizin mimarlarıdır’’ dedi.

‘’Bizim zamanımızda üniversite temsilcileri yoktu’’

Başkan Beyazgül, gençlere kendi siyasi yaşamından ve eğitim hayatından örnekler verdi. Öğrencilere İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Beyazgül ‘’Bizim zamanımızda böyle üniversite temsileri yoktu ama gruplaşmalar vardı. Her kesimin kendi başkanı vardı. Bizim muhafazakar kesimin başkanı Hukuk Fakültesinde bendim’’ dedi.

‘’Birçok teşkilatta görev aldım’’

Gençliğinde aktif bir kişiliğe sahip olduğunu da belirten Beyazgül ‘’Milli Gençlik Vakfı Başkanlığı yaptım. Birçok teşkilatta görev aldım. Hatta İl Başkanlığına müracaat ettiğim dönemde o dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu da bana çok aktif çalışmalarımın olduğunu söylemişti.’’ Dedi.

Gençlere 15 Temmuz’u anlattı.

Başkan Beyazgül, konuşmasında gençlere 15 Temmuz’daki darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. Beyazgül ‘’O hain darbe girişimini milletimizin birlik ve beraberliğiyle püskürttük’’ dedi. Darbe gecesi Ankara’da AK Parti Genel Merkezinde olduğunu belirten Beyazgül ‘’Darbe Ankara’da çok şiddetli yaşandı. Oğlum gece saat 03.00’da yanıma geldi, kolumdan tuttu bana dedi ki ‘’Baba Beştepe’ye bomba atılıyor’’ bende dedim ki ‘’Buradan ayrılmayacağız. Buradan ayrılırsam bir daha asla kendimi affedemem’’ şeklinde konuştu.

''Vatanımız için bedenimizi taşın altına koymaya hazırız''

Başkan Beyazgül’ün ardından konuşan ÜNİ AK Başkanı Halil Çapkan ise Başkan Beyazgül’e katılımından dolayı teşekkür etti. Çapkan “ Üniversiteli Gençler olarak temel hedefimiz ve gayemiz vatanını, milletini, bayrağını seven bir gençlik ve ilmini, irfanını seven bir gençlik olarak hareket etmektir. Ben Kıymetli Başkanlarımın huzurunda tekrar bu sözü vermek istiyorum. Vatanımı, Milletimiz, Ülkemiz, Bayrağımız için ne gerekiyorsa elimizi değil, bedenimizi şimdiden taşın altına koymaya hazırız dedi”.