Hilvan Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye; AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Hatay Milletvekili Bölge Koordinatörü Orhan Karasay, Bölge Koordinatörü Abdullah Ağralı, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Ak Parti MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız, TBMM İdare Amiri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Genel Merkez Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı İsmail Yetkin, HÜDA-PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Resim

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen kongrede kalabalığa hitap eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül '’Ayırt etmeksizin iki milyon insanı kucaklamaya ve kardeşlik bütünlüğü içinde hizmet etmeye gayret ediyoruz. İlçe belediyelerimiz olsun, ilçe başkanlıklarımız olsun, hep birlikte sağladığımız bu güzel uyumu Ankara'ya en iyi şekilde yansıtıp aldığımız her kararda mutabık kalarak hizmetlerin iyisini ve projelerin en güzelini hayata geçirme çabası içindeyiz. Şanlıurfa denince hamd olsun her şeye sahibiz. Güneş deseniz bizde, su deseniz bizde, toprak deseniz burada, tarih ve turizm deseniz burada. Bize düşen de bu bereketli coğrafyada her şeyin en güzelini yapmak. Birlik ve beraberlik içinde inşallah başaracağız' şeklinde konuştu.

AK Parti Hilvan İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığı görevine atanan Mustafa Cidir ise 'Birlik ve beraberlik içinde, dün olduğu gibi bugün de, tüm çabamızı bu yönde harcayacağız. AK Parti'mizin bayrağını bir adım daha ileriye götürmek için canla başla mücadelemize devam edeceğiz. kongremizin hayırlara vesile olmasını diler, gelen tüm konuklara teşekkür ederim' dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından, delegelerin oy kullanmasıyla kongre sona erdi.