AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gazetecilerle ELRUHA Otel’de düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, İl Başkan Yardımcısı Faruk Bayık, MKYK Üyesi Vildan Polat’ın da hazır bulunduğu sohbet toplantısında gazetecilerle buluşan Beyazgül, yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

‘’Şanlıurfa betonlaşmayacak’’

Zeynel Abidin Beyazgül, kentte vatandaşların en çok şikayet ettiği konu olan betonlaşmayla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde, Şanlıurfa’nın betonlaşmayacağını belirten Beyazgül ‘’Betonlaşmaya karşıyız. Şanlıurfa kesinlikle betonlaşmayacak. Yeşilin bol olduğu bir kent göreceğiz’’ dedi.

''Millet parkı çalışmalarına başladık''

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beyazgül, millet parkıyla ilgili çalışmalara başladıklarını da söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Şanlıurfa ziyaretinde millet parkı konusunun ele alındığını açıklayan Beyazgül ‘’Çalışmalarımızı başlattık. Millet parkı farklı semtlerden insanlarımızın gelip dinleneceği, rahatlayacağı bir yer olacak. Millet parkımızın yanı sıra, insanlarımız evlerinin önünde yeşil alan istiyor. Aileleriyle evlerinden inip, evlerine yakın yerlerde dinlenmek istiyor. Sayın bakanımıza bu konuyu da ilettim. ‘’Bu şekilde uygun yerleriniz varsa kamulaştıralım, yeşil alanlara dönüştürelim’’ dedi. Beton bir Şanlıurfa istemiyoruz. Şehrimizin içerisinde dönüşümü olan yer yerin dönüşümü için çalışmamız ve yoğun çabamız olacak’’ dedi.

''Dijital çalışmayı ön plana alacağız''

Zeynel Abidin Beyazgül, dijital çalışmayı da ön plana alacaklarını söyledi. Bir proje gurubu oluşturacaklarını belirten Beyazgül ‘’Oluşturacağımız proje grubunu vatandaşlarımıza açacağız. Arkadaşlarımızdan projesi olanları bize ulaştırmalarını mümkün kılacağız.’’ Dedi.  

''Yanlışa yanlış diyeceğiz''

İcra makamındaki insanlara düşen görevin sorunları anlatmak olduğunu değil çözdüm demek olduğunu da sözlerine ekleyen Beyazgül ‘’Bugüne kadar birçok şey yapıldı. Yanlışlar varsa, yapıldıysa bunları da söyleyeceğiz. Yanlışa yanlış diyeceğiz. Şanlıurfa’nın gönlüne yatmayan hiç birşeyi kabullenmek zorunda değilim. Hem noterler birliğinde hem de AK Parti İl Başkanlığı döneminde büyük başarılar elde ettik. Şanlıurfa’mız performans ölçümlerinde sürekli il 10 il içerisinde yer aldı. Tecrübemizi, bilgimizi birikimimizi kentimizin aydınlık yarınları için kullanacağız. Şanlıurfa halkı benden umutlu. Bende kendimden umutluyum. Bu yüzden bu göreve talip oldum. Vatandaşlarımıza şahsıma gösterdiği ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum’’ dedi.