Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Kasım 2018’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan ettiği Zeynel Abidin Beyazgül, 3 aylık süreçte başarılı saha çalışmalarıyla Şanlıurfa’daki seçim yarışında ipi göğüsleyen aday oldu.

Beyazgül öne çıktı.

Muhalefet partilerinin adayını geç açıklaması, hala süren belirsizlik ve netlik kazanmayan kriterleri nedeniyle rüzgar oluşturamazken, Beyazgül’ü siyasi ve saha tecrübesi, dürüst siyasi kimliği ve şimdiye kadar hiçbir şaibeye adının karışmaması Şanlıurfa’daki seçim yarışında öne çıkmasını sağladı. Öte yandan AK Parti’nin İlçe Belediye Başkan adaylarının ise kentte kabül görmesi ve tepkiyle karşılaşmaması da AK Parti’nin kentte ipi göğüslemesinin başka bir nedeni olarak gösterildi.

Adım atmadık yer bırakmadı.

25 Kasım 2018’den bu yana sabahın erken saatlerinde başladığı seçim çalışmalarını gecenin geç saatlerine kadar sürdüren Beyazgül seçime 1 ay kala adım atmadık yer, sıkmadık el bırakmıyor. Vatandaşlarla olan yakın diyaloğu ve mütevazi tavırları Beyazgül’e artı puan kazandırıyor.

AK Parti öne çıktı.

Beyazgül’ün son günlerde gerçekleştirdiği ziyaretler ve yaptığı önemli görüşmeler AK Parti’ye küskün olan bazı seçmenlerin geri dönüşünü sağlarken, birçok aşiretin ve ailenin ‘’AK Parti ve Beyazgül’ü destekleyeceğiz’’ açıklamasını yapması AK Parti’yi kentte öne çıkardı.

İlçe ziyaretlerine yoğun ilgi

Öte yandan Beyazgül ve ilçe belediye başkanları adayları tarafından ilçelerde gerçekleştirilen mahalle toplantıları mitinglerinde de AK Parti’ye yoğun ilgi gösteriliyor. 

Projelerini açıklayacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül’ün, önümüzdeki günlerde içerisinde Şanlıurfa’yı kalkındıracak çok önemli projelerini yapacağı geniş kapsamlı bir toplantıyla açıklaması bekleniyor.