AK Başkan adayı Mirkelam, Birecik ilçesinin geleceği için her türlü hizmete talib olduğunu söyledi.

Birecik AK Parti Belediye Başkan adayı Mahmut Mirkelam Seçim Bürosunun miting gibi geçen açılış törenine AK Parti MKYK üyesi Vildan Polat, AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, 24. Dönem AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, MHP Birecik İlçe Başkanı Ömer Güneş ve oldukça kalabalık Birecikli vatandaşlar katıldı.

Birecik; Şanlıurfa’nın batıya açılan kapısı

 Seçim Bürosunun açılışında konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “Şanlıurfa’nın batıya açılan kapısı. Eğer bir isim takılsaydı Birecik’e, herhalde ‘Medeniyet şehri’ olurdu. Bu kadar güzel, bu kadar şirin, gerçekten insanları şirin mi şirin. Böyle bir ilçemizde sizlerle birlikte olmaktan, sizlere hitab etmekten onur duyuyorum, şeref duyuyorum. Kürsüye çıkmadan önce kendi kendime düşündüm. Nedir Mahmut Mirkelam’ın derdi. Bu yaşa gelmiş, Belediye Başkanı olmak için neden bu mücadele. Bu güzel insan, babasıyla birlikte siyaset yaptığım, gerçekten varlığıyla, potansiyeliyle, ticaretiyle Birecik’e hizmet etmiş olan bu insan neden aday olur? Eğer bir derdi olmazsa, Birecik gibi bir sevdası olmazsa, memleket sevdası olmazsa, millet sevdası olmazsa aday olur muydu” dedi.

Birecik bize 31 Mart’ı müjdeliyor

Daha sonra kürsüye gelen 25. Dönem AK Parti Şanlıurfa milletvekili Hamide Sürücü de, Birecik ilçesinin bu gece tarihi bir geceyi yaşadığını belirterek, “Bu gece Birecik yine doğru tarihi yazıyor. Bu gece Birecik bize 31 Mart’ı müjdeliyor. Kutlu olsun inşaallah. Seçim çalışmaları yaptığımız sırada elbette ki Birecik’in sıkıntıları vardı. Yok dersek ki yanlış olur. Sayın Başkan adayımızı bilen bilir. Onun aşkı, onun çalışma azmi ve onun hamilik özelliği yaşıyla alakası yok. İnanıyoruz ki o çok daha ilerde bize lazım olacak ve 90 yaşında olsa bile hepimize taş çıkartacaktır ondan eminiz” diye konuştu.

Mirkelam, 1 Nisan’da bu ilçenin Belediye Başkanı inşaallah

AK Parti MKYK üyesi Vildan Polat ise, “Sayın belediye başkan adayımız demiyorum. Ben bu gün şu kanıya vardım, esnaf ziyaretlerinde. Sayın Mahmut Mirkelam, 1 Nisan’da bu ilçenin Belediye Başkanı inşaallah. AK kadrolar olarak hizmet makamlarında bulunduğumuz süre boyunca sadece sizlere hizmet etmek değil mesele, gönüllerinize girmek ve Mahmut Mirkelam bu ilçenin gönlüne girmiş bir başkan. Ne mutlu ona. Bu süreçte Mahmut Mirkelam Birecik’i kalkındırırken Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte yürüyecekler. Ve bu ilçeye, bu şehre hizmet edecekler inşaallah. Bizler de Ankara’da onlara hizmet edeceğiz, ilimize, ilçemize, şehrimize. Bu konuda her zaman arkanızda ve yanınızda olacağız, bunu bilmenizi istiyoruz. Birileri zillet ittifakıyla karşınızda dursa da, mor çizgiyle eş başkanlığını şart etse de, biz tek başımıza Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürüyeceğiz inşaallah” diyerek havai fişekler ve alkışlar eşliğinde konuşmasını sonlandırdı.

31 Mart zaferi Birecik’te çoktan yazılmış

Kürsüye gelen ve yapılan tezahüratlara, alkışlara ve havai fişeklere bakıp, “Maşaallah, Rabbim nazarlardan esirgesin inşaallah” diyerek konuşmasına başlayan 24. Dönem AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de, “Saygıdeğer Birecikliler. Görüyorum ki, ayeti kerimede olduğu gibi; ‘İza cae nasrullahi vel feth’. Allah bir fethi murad ettiği zaman, fevc fevc toplulukların katıldığını görürsünüz. Bakıyoruz ki bu gün Birecik’te Halillürrahman’ın kalbi atıyor. Allah hepinizden razı olsun. Bu güne kadar Şanlıurfa’mızda müstesna zaferlere imza attınız. Bu gün burada bir kez daha görüyoruz ki, Allah’a hamdolsun, 31 Mart zaferi Birecik’te çoktan yazılmış ve ilan edilmiş” şeklinde konuştu.