Milletvekili AÇANAL, “Dünya Müslümanları ve ülkemizin sorunlarını bir ışık gibi aydınlatan AK Parti; umudun, adaletin ve mazlumun hamisi olmuş, bölgemizde ve dünyada Türkiye’yi önemli ve stratejik bir ülke konumuna getirmiştir.14 Ağustos 2001’de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde arkasındaki ona inananlarla yola çıkan partimiz, her seçimde yeni başarılara imza atmıştır’’ dedi.

Açanal, mesajında şu ifadeleri kaydetti;

‘’AK Parti olarak; ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedik, millete hizmet amacıyla her türlü mücadeleyi verdik. Türkiye nin en gelişmiş seviyelere ulaşması için o tarihten bugüne gerek yerelde gerekse ülkede  yapılamayanı yaptık, başarılamayanı başardık. AK Parti ile Türkiye bugün mazlum halkların ve İslam âleminin umudu olmuş, dünyadaki tüm gönüllere yürekten dokunmuştur. Bize karşı olanlar Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada eskisi gibi itaat eden değil öz değerlerine bağlı dengeli ve yön veren politikalarına karşı her türlü oyunlarıyla, hain emellerle ülkemizi, yolundan çevirmek istemiş, gördükleri irade karşısında başarılı olamamışlardır. Hukuki, siyasi ve askeri darbe girişimleriyle Türkiye’yi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’sız ve AK Parti’siz bırakma çabaları sonuç vermedi ve vermeyecektir.

Milletvekili AÇANAL, “Darbe teşebbüsleri sonuç vermeyince sosyal ve ekonomik müdahalelerden medet umanlar, ülke huzuruna darbe vurmaya çalışanlar, AK Parti’nin milletiyle nasıl bir bağı olduğunu unutanlardır. Dünya barışına ve adaletine her seferinde zarar veren büyük ülkelerin dahi ülkemizin ve liderimizin dik duruşu sayesinde geri adım attıkları gözler önündedir. Yerli ve Milli olarak büyüme arzusuyla AK Parti ile Türkiye’nin yolu açıktır. Bir olmak, diri olmak, iri olmak ve Türkiye olmak için daha çok çalışacağız, ilk günkü aşkla ve şevkle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; AK Parti’nin bir mensubu olmaktan büyük gurur ve onur duyduğumu belirtiyor, Partimizin 18. Kuruluş yıldönümünün teşkilatlarımıza, devletimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadesini yer verdi.’’