Şanlıurfa’nın en fazla nüfusuna sahip ilçelerinden olan Haliliye ilçesi Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinden dolayı büyük bir sorumluluk üstlenmiş olduğunu bildiğini belirten Mehmet Canpolat, “Öncelikle beni bu göreve layık gören Devlet ve Parti büyüklerime candan teşekkür ediyorum. 2003 yılından beri partimizin hemen her kademesinde bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret ettim. Son 2 dönemdir de Haliliye İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordum. Sayın Genel Başkanımız ve Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve parti büyüklerimin şahsıma tevdi ettikleri bu ağır yükün de üstesinden Allahu Teâlâ’nın izniyle geleceğiz inşaallah. Öncelikle Haliliyeli vatandaşlarımızı her zaman olduğu gibi her an ziyaret edip, desteklerini alacağız. Seçim sonrası da Allahu Teâlâ’nın izniyle göreve gelecek, ilçemizin ve insanlarımızın varsa sorunlarını öğrenecek birlikte çözüme kavuşturma gayretimizi sürdüreceğiz. Zaten her işimizde vatandaşlarımızın ve özellikle Ankara’daki Devlet büyüklerimizin bize her zaman destek olacaklarından şüphemiz yoktur. Şanlıurfa’mız, Haliliye ilçemiz ve insanlarımız için hayırlara vesile olsun diyor herkese saygılar sunuyorum” dedi.

Mehmet Canpolat kimdir?

1979 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelmiş olan Mehmet Canpolat, eğitimlerini yine Şanlıurfa’da tamamlamış, 2001 yılında Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olmuş.

2002 yılında askerlik görevini Ankara’da yedek Subay olarak yaptıktan sonra kardeşleriyle birlikte inşaat sektörü, kuyumculuk ve kendi mesleği olan Veteriner Hekimlik görevini yapmıştır.

2003 / 2009 yılları arasında, AK Parti İl Gençlik Kollarında 2 dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 

2009 / 2014 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İlçe Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

2009 / 2010 / 2011 yıllarında 3 dönem AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttü. 

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde de Şanlıurfa İl SKM Başkanlığı görevinde bulundu. 

19 Aralık 2014 yılından itibaren 2 dönem Şanlıurfa’nın en büyük seçmen sayısına sahip merkez ilçesi olan Haliliye’de AK Parti İlçe Başkanlığı görevini başarıyla sürdürürken, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Haliliye belediye Başkanlığına aday gösterildi.