2009 yerel seçimlerinde, dönemin AK Partili Şanlıurfa Milletvekilleri, görevini başarıyla sürdüren Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yeniden belediye başkanı adayı olmasını istememişlerdi. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Şanlıurfa Milletvekillerine Erdoğan, Fakıbaba ile ilgili düşüncelerini sormuştu. Toplantı da sadece yine dönemin Milletvekili ve eski Bakan Cenap Gülpınar, başarılı olması nedeniyle Fakıbaba’nın arkasında durmuştu. Fakıbaba o dönem AK Parti’den aday edilmemiş, Fakıbaba’da bağımsız aday olup seçimi kazanmıştı.

Gülpınar’ın Fakıbaba ile ilgili tavrı, AK Parti’nin 2009’da Şanlıurfa’da yerel seçimi kaybetmesiyle kendini göstermişti.

Yine AK Parti geçen yıllar içerisinde Fakıbaba’yı AK Parti’ye davet etmiş, Fakıbaba’da siyasi hayatına yine AK Parti’de devam etmişti.

Geçen yıllar içerisinde, TBMM Başkan Vekilliği, Devlet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı vekilliği ve 5 dönem Milletvekilliği yapan Eyüp Cenap Gülpınar’ın haklılığı, Fakıbaba’nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirilmesiyle bir kez daha ortaya çıktı.

Türk siyasetine; Dürüstlüğü, mertliği, vatanseverliği, çalışkanlığı ve bölgesine, iline ve ilçesine yaptığı katkılarla damgasını vuran Gülpınar’ı, Şanlıurfalılar rahmetle yad ediyor.