Memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde kendisini karşılayan hemşehrilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz'da sizlerin ortaya koyduğu tavır, sizlerin ortaya koyduğu duruş, Türkiye'de bu milletin F-16'lara, helikopterlerle saldıranlara, tanklara, toplara, silahlara karşı Allah'ın 'yeryüzündeki halifem' dediği insanın duruşunu gösterdi” dedi.

Trabzon Havalimanı’ndaki halka hitabının ardından helikopterle memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneysu Merkez Camisi önünde kendisini bekleyen vatandaşları eşi Emine Erdoğan ile birlikte aracından inerek selamladı.

Konuşmasında, Rize'de toplu açılış töreni gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz'da sizlerin ortaya koyduğu tavır, sizlerin ortaya koyduğu duruş, Türkiye'de bu milletin F-16'lara, helikopterlerle saldıranlara, tanklara, toplara, silahlara karşı Allah'ın 'yeryüzündeki halifem' dediği insanın duruşunu gösterdi” dedi.

“MİLLETİMLE İFTİHAR EDİYORUM”

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un “Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın” dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet gövdesini siper etti ve bu hayâsız saldırıyı ne yaptı? Durdurdu. Ben bu milletimi alkışlıyorum, takdir ediyorum, tebrik ediyorum ve milletimle de iftihar ediyorum” şeklinde devam etti.

Hemşehrilerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi lojmanları ve Adli Tıp Merkezinin bir bölümünün inşasının sürdüğünü, bütün bunlarla Güneysu’nun ayrı bir güç kazanacağını sözlerine ekledi.