2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler, Kasımda da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde teşkilatlara uyarı niteliğinde bir mesaj gönderen Erdoğan ‘’Lüksten, kibirden, çekişmelerden uzak durun. Toplumun her kesimine yönelik etkinlikler planlayın’’ dedi.

Mahalli idareler ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekilliği seçimine kadar sıkı bir çalışma yürütülmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan ‘’ Belediye başkanlarımızla birlikte belediye meclis üyelerimiz, ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları faaliyetlere etkin şekilde katılmalıdır. Halka yeni sistemin tüm detaylarını ve MHP ile kurulan ittifakı kafalarda soru işareti bırakmayacak şekilde anlatmalıyız’’ dedi.

Teşkilatlara gönderdiği mesajda çalınmadık kapı, sıkılmadık el, dokunulmadık yürek bırakılmaması gerektiğinin de altını çizen Erdoğan ‘’Belediye personelinin vatandaşla olan ilişkisinin memnuniyet düzeyini daha da yükseltmeliyiz. Bürokrasiyi hızlandırmalı, belediye hizmetlerini arttırmalıyız. Halkın tepkisini çeken her türlü tavırdan, davranıştan, lüksten, şatafattan, kibir, gurur ve çekişmeden uzak durmalıyız. Gönüller kazanmalı, her kesime ulaşmalı ve icraatlar da ayrım yapmayarak tüm kesimleri gözeten çalışmalar yapmalıyız.” Dedi.