Saadet Partisi (SP) Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan, Türkiye’nin en çok izlenen TV kanallarından Fox TV’den İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat Programının konuğu oldu. Karaköprü ve Şanlıurfa hakkında önemli açıklamalarda bulunan Essum Aslan, belediye başkanı seçilmesi halinde Urfa’nın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkması konusunda adeta bir savunucu olacaklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin en önemli tarım kenti olmasına rağmen Şanlıurfa’nın tarım kenti olmaktan çıkmak üzere olduğunu söyleyen Aslan, destekleme primlerin 650 kilogramdan 450 kilograma düşürüleceği söylentileri ve mazotun 6 liranın üzerine çıkmasından dolayı çiftçilerin büyük sıkıntılar çektiğini söyledi. Karaköprü ilçesinin bir eğitim ilçesi olduğunu da özellikle vurgulayan Aslan, belediyenin eğitim alanında büyük görevleri olduğunu ve yapılan eğitim projelerine büyük destek vermesi gerektiğini söyledi.

“Şanlıurfa’nın Göbeklitepe diye çok kıymetli bir yapısı var.” diyen Essum Aslan, “2019 yılı Göbeklitepe yılı ilan edilmesine rağmen maalesef Göbeklitepe yılı ile ilgili Urfa’da genel bir hazırlık problemi var. Hatta Antep’in bize yakın olmasından dolayı Fatma Hanım Göbeklitepe’nin ulaşım merkezini Antep belirleyip Urfa’nın sadece bir gidiş geliş güzergâhı haline gelmesi söz konusuydu. Şuradan söyleyeyim Göbeklitepe Urfa’nındır. Biz bu konuda çok duyarlıyız.” dedi.

Şanlıurfa’nın genel anlamda ciddi sorunları olduğunu söyleyen Aslan, “Bizim Urfa’da çok önemli sorunlarımız var. Biz değerlerimizi savunma noktasında zaman zaman eksik kalabiliyoruz. Turizm konusunda Urfa’da gerçekten bunun cengâver savunucuları olacağımızı biliyorum. Urfa’nın ciddi sorunları var, tarım kentiyiz ve maalesef son dönemlerde özellikle desteklemenin 650 kilogramdan 450 kilograma düşürülecek olması, mazotun çok yüksek fiyatlarda satılması şu anda maalesef Urfa tarım kentinden çıkmak üzere. Bunlar top yekûn planlar.” diye konuştu.

Karaköprü’nün çocuk dostu bir ilçe olduğunu belirten Essum Aslan, “Tarım arazileri imara açılmayan bir ilçe, istihdam projelerini kendi içinde belediye destekli çözmeye çalışan bir ilçe olacak diye sürekli bunlardan bahsediyoruz. Ama Karaköprü’nün kendi içinde farklı problemleri var, ciddi manada imar problemi var. Ondan sonra işsizlik artık bizim belediyenin hizmetlerinden daha çok konuşulacak hale gelmiş. Sahada sürekli bu problem ile karşılaşıyoruz. Ama Karaköprü kendi istihdam projelerini oluşturtabilecek bir ilçe olsun diye uğraşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Urfa'da şu anda Karaköprü'de ben ve AK Parti'nin mevcut belediye başkan adayının devamı ve birde bağımsız adayı olarak 3 tane aday yarışıyoruz.” diyen Aslan, “Karaköprü'ye en önemli mesajım şu; bu bir seçim dönemi ve sadece bir yerel seçim ve ben Karaköprü'nün adayı olarak yola çıktım. Bu süreçte yani geriye kalan 5 gün gibi bir süre var, seçimlerden sonra hepimiz bir arada çalışacağız. Dolayısıyla şu anda gergin bir ortam oluşturmanın veya bir kitlenin terörize edilmesini veya bir partiye oy verenlerin terörize edilmesini kınıyorum.” ifadelerini kullandı.
‘Kadınların sosyal yaşama ve ekonomik yaşama dâhil olması lazım’

Karaköprü için en büyük hayallerinden birinin kadınların sosyal ve ekonomik yaşama dahil etmek olduğunu vurgulayan Aslan, şu ifadelere yer verdi;

 “Karaköprü bir eğitim ilçesi bizim genellikle özel okullarımızın ve devlet okulların yoğun olduğu, eğitim seviyesinin daha yüksek olduğu bir ilçe. Karaköprü'de özelikle eğitim ile ilgili belediyenin üzerine düşen çok görevi var. Birincisi eğitim projelerine destek, ikincisi kadınların sosyal yaşama ve ekonomik yaşama dâhil olması, belediyenin kreş açma gibi hatta bunun ötesinde evde üretim yapmak… Evde oturan kadının bir kooperatif kurup o mantıkla kadına ürettirmemiz gerekiyor.

Üçüncüsü, bir sloganımız var; "Karanlıkköprü değil, aydınlık Karaköprü için hazırız" diye bir sloganımız var. Karaköprü'de çok ciddi elektrik sorunu var, her seçimde vaat edilen ama bir türlü çözülemeyen bir elektrik problemi var, bunun dışında Karaköprü Urfa'nın karşılama kapısı, havaalanından çıkınca ilk Karaköprü'yü görüyoruz. Son olarak betonlaşmış değil daha yeşil, soyadı kültür olan kadının, çocuğun, kedinin, köpeğin rahat yaşadığı bir Karaköprü hayallerimiz var.”