İl başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Saatçi Aslan, Karaköprü İlçe Başkanı Yakup Yavuz, Parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz Karaköprü Belediye Başkan Adayının Essum Saatçi Aslan olduğunu açıkladı.

“94 RUHU O ZAMAN REFAH PARTİSİ’YDİ ŞİMDİ İSE SAADET PARTİSİ”

Karaköprü Belediye başkanını açıklayan Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz düzenlenen toplantıda yaptığı basın açıklamasında 94 ruhunun şimdi de gerçekleşeceğine inandığına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı;

“1960’lardan sonra Türkiye’de kırsaldan şehre büyük bir göç oldu. Fakat ne yazık ki şehirlerde teknik alt yapıyı, imar durumunu, eğitimi olgunlaştırmadığımız ve bu kadar hızlı göçü tahmin etmediğimiz için şehirlerimiz maalesef çarpık hale geldi. Bu konuyla alakalı siyasiler şehirlerimize ihanet ettik, şehirlerimizi katlettik gibi ifadeler kullanmaktalar. İşte biz bu süreçte Urfa’nın parlayan yıldızı olan, en çağdaş görünüme meyal yani eğilimli olan Karaköprü ilçemizin belediye başkan adayını açıklıyoruz. Daha kaliteli, daha şeffaf ve daha hakka hukuka dayanan bir hizmet vermek için biz de varız, diyoruz. 94 ruhu hatırlarsanız biz 94’te Refah Partisinde İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilini büyükşehirler dahil almıştık. 94 ruhunun gerçek sahibi o zaman Refah Partisi idi bugün Saadet Partisi. Biz 94 yılında belediyeleri aldığımız da belediyelerin girişine bir Hadisi Şerif tabelası asmıştık. Neydi o rüşvet alan da veren de melundur. Fakat geçen süreç 1400 yıllık bir anlayışı bir mantaliteyi adeta erozyona uğratır gibi oldu. Bugünlerde ne oldu peki bu söz, rüşvet alanda, veren de memnundur, böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Biz Saadet Partisi olarak Karaköprü’de geniş istişareler sonucunda adayımızı belirledik. Adayımız hepimizin tanıdığı çok kıymetli bir hanım efendi. Hem eğitim alanında, hem kültürel birikimi, hem iş kadını olması hasebiyle, hakikaten kendi kendini kabul ettirmiş bir kardeşimiz.  Ben o hanım efendinin ismini size duyurmak istiyorum, Essum Aslan.”

“O TABELAYI BAŞKAN SEÇİLİRSEM BELEDİYE GİRİŞİNE ASACAĞIM”

Karaköprü Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Essum Saatçi Aslan ise Saadet Partisi ve aday olmasında etken olan karar mekanizmasına teşekkürlerini sunarak ilçe için yapılması gerekenlere vurgu yaptı. Ayrıca 94 ruhuna değinen Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz’ın 94’te belediyeleri kazanmalarının ardından Refah Partisinin belediye girişlerine “Rüşvet alan da veren de mel'undur” yazısının yazıldığını söylemesi üzerine Başkan Adayı Aslan, “O tabelayı belediyenin girişine asacağım” diyerek cevap verdi.

Başkan Adayı Essum Saatçi Aslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’Karaköprü’nün adayıyım’’

“Kadın aday olarak güvendiğiniz ve bana teveccühü gösterdiğiniz için başta siz ve karar mekanizmalarının tamamına teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse önümüzde önemli bir mahalli idareler seçimi var. Vurgulayarak söylüyorum çünkü bu seçim hepimiz için mahalli idareler seçimi. Rahmetlik babam anlatırdı. Kim belediye başkanı ya da milletvekili olmak istiyorsa veya isteniyorsa, şahsa bu teklif götürülüp şahıs üzerinden hareket edildiğini söylerdi. Ben de öyle inanıyorum. Oy kullanacak herkesin oyuna talip olarak Karaköprü’ye aday olmuş bulunmaktayım.



Karaköprü’yü vizyon ilçe haline getireceğiz.

Karaköprü 81 vilayetten insanın yaşadığı kozmopolit farklı bir ilçe. Karaköprü kent kültürünü yaşaması ve ifade etmesi gereken en önemli ilçelerimizden bir tanesi. Peki, kent kültürü ne? Biliyorsunuz dünyanın önemli kentleri vardır. Anne gibi kucaklayan kentler. O kentin, o ilçenin kimliği vardır. Karaköprü’nün de böyle bir kimliği var. Tabi kimliğe ne katmak gerekir. Bunu oluşturduğumuz ekibimiz ile şimdiden tartışıp konuşuyoruz. Bizim amacımız Karaköprü’yü vizyon bir ilçe haline getirmek. Dünyanın gündeminde olan Göbeklitepe birçok turist tarafından merak ediliyor ve bu yıl hiç düşünmediği kadar, ama hak ettiği kadar turist akınına uğrayacak. Bu bağlamda Karaköprü, havaalanından gelinirken ilk karşılaşılan ilçe. Bir şehre girerken gördüğünüz ilk şey aklınızda kalan en önemli şeydir.



Karaköprü belediyesi halkın belediyesidir.

Demek ki Karaköprü bizim misafirlerimizi karşılama yerimiz. Dolayısıyla bu vizyonu Karaköprü’de nasıl canlandırırız bunun çalışması içerisinde olmalıyız. En önemli konu Urfa’da bir kadın belediye başkanı adayı, konuşmaları biliyorum kulağıma da geliyor söyleyenler de oluyor. Kadın yapabilir mi acaba?, Kadın bunu becere bilir mi? Ben inanıyorum ki kadın belediye başkanlarının ne denli başarılı olduğunu örnekleri ile biliyorsunuzdur. Şunu söylemek istiyorum belediyeler çok büyük işletmelerdir. Ben bunu bu göreve uygun görülmeden önce de hep söylüyordum. Bir yönetim biçimi, finansı, insan kaynağı, projeleri, hukuk birimi tüm yönleriyle incelenmeden ve yönetme kabiliyeti olmadan yönetilemez. Karaköprü Belediyesi halkın bir işletmesidir. Karaköprü Belediyesi halkın belediyesidir.



Çalışmalar Karaköprü halkıyla ortak yapılmalı.

Tüm çalışmalar Karaköprü halkıyla ortak karar alınarak yapılmalıdır. Yönetimi naçizane bilirim çünkü 550 tane çalışanımız var ve insan kaynağı nasıl yönetilir, finans nasıl yönetilir bu konuda önemli tecrübelerim var. Çalışanlarım ile kadın, erkek fark etmez biz kocaman bir aile olarak çalışıyoruz. Belediyeler de orada yaşayan halkın, kocaman bir ailenin yönetildiği mekanizmalardır. Dolayısıyla ben inanıyorum ki hep beraber halkı yönetim içerisine dahil ederek açık, net, kafa karışıklığı olmadan şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla nasıl hareket edeceğiz kurgusunu yapacağız. Ayrıca başkanımın söylediği sözün yer aldığı tabelayı da belediyenin girişine asmaya söz veriyorum” sözlerini sarf etti.