7 Haziran 2015 genel seçimlerinde, AK Parti’nin Türkiye genelindeki oy oranı düşerken, Şanlıurfa’da bir tek Eyyübiye ilçesinin oy oranı artmıştı. Kamuoyunda bu oy oranındaki artışın nedeni, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin başarılı belediyeciliğinin sandığa yansıması olarak gösterildi.

Başkan Ekinci’nin başarılı belediyecilik hizmetleri,1 Kasım 2015 genel seçimlerinde sandığa olumlu yansıdı. AK Parti’nin 1 Haziran seçimlerinde Eyyübiye’de aldığı yüzde 60’lık oy oranı, tam 17 puan artarak 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde yüzde 77.5’e çıktı.

Merkez ilçelerde birinci oldu.

Başkan Ekinci, yoğun bir referandum süreci geçirdi. 16 Nisan’daki halk oylamasında, Eyyübiye ilçesi merkez ilçeler içerisinde en yüksek EVET oyu çıkan ilçe olarak birinci oldu. Ekinci, AK Parti’nin 25 Mart’ta başlayan referandum kampanyası süresinde, Eyyübiye’de adım atmadık yer bırakmadı. Eyyübiye’de, HAYIR görüşünde olan aileleri tespit eden Başkan Ekinci, bu ailelerle görüşerek HAYIR oylarını EVET’e çevirdi. Başkan Ekinci, Eyyübiye’deki tüm mahalleleri de ziyaret ederek, vatandaşlara yeni anayasayı ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı. Başkan Ekinci’nin yoğun gayretleri, AK Parti İl Başkanlığı ve Bakan Faruk Çelik ile olan koordinasyonu ile Eyyübiye’de yüzde 77 olan oy oranı 16 Nisan’daki halk oylamasında yüzde 82’ye çıktı.