Pazar günü DSİ’de İlçe Belediye Başkanları, DSİ 15. Bölge Müdürü ve yetkililerinin yanı sıra DSİ Genel Müdürlüğünden gelen İçmesuları Daire Başkan Yardımcısının katılımı ile toplantı düzenleyen Fakıbaba, bu hafta ise Birecik ve Halfeti’de devam eden ve yapılması planlanan sulama yatırımlarını yerinde inceledi.

Projeler ele alındı.

Birecik Belediyesi’nde ilgililerle birlikte bir toplantı gerçekleştiren Fakıbaba, burada DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Bölge Müdür Yardımcısı Mesut Modanlı, Evren Sanayi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan ve yetkililerle birlikte taşkın koruma inşaatı ve 10 mahallede devam eden projelerin durumunu ele aldı. Toplantıda bazı mahallelerde projelerin yapılmasına yönelik engellerin olduğu belirlendi. Milletvekili Fakıbaba, yetkililerle birlikte sorunlu mahallelere giderek yerinde çözüm üretti.

Projeler büyük ölçüde tamamlandı.

Fakıbaba ve DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap Birecik’te inşaatı devam eden 10 mahalleden; Aşağıhabip, Bozdere, Ortafatmacık, Tüten ve Ayran mahallelerinde taşkın koruma inşaatlarının büyük ölçüde tamamlandığını söylediler. Bağlarbaşı, Mezra, Toki Evleri, Yukarıhabip ve Yuvacık Mahallelerinin kamulaştırma problemleri nedeniyle çalışmaların henüz başlamadığını, ziyarette bu sorunun çözülmesi için de girişimde bulunulduğu öğrenildi.

Birecik ve Halfeti’ye su geliyor.

Fakıbaba ve Kasap incelemelerinde, Birecik, Halfeti ve ilçeleri ile civarına içme suyu temin edecek olan proje yapımında büyük bir aşama kaydedildiği müjdesi de verildi. Projelerin inşaat ihalelerinin yakın zamanda yapılacağı da öğrenildi. Projeyle Fırat’ın yanı başındaki Birecik ve Halfeti’nin uzun vadeli su probleminin çözüleceği belirtildi.

Fakıbaba, vatandaşları bilgilendirdi.

Milletvekili Fakıbaba, teknik gezisinde Birecik-Hobap Sulama Projesi, Halfeti Sulamaları Planlama çalışmaları, inşaatı devam eden Mezra Göleti ve Sulaması, inşaatı ihale edilecek olan Birecik-Karakız göleti ve sulaması hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Fakıbaba, Halfeti’nin Fıstıközü mahallesindeki mevcut kaynaktan sulama imkanlarının araştırılacağını da belirtti.