AK Parti’den istifa ederek yeni parti kurma kararı alan Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi’ni resmen kurdu. Gelecek Partisi’nin kurucular kurulu listesinde 3 Urfalı isim yer aldı. AK Parti 23. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Atilla Maraş, geçmiş dönemlerde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili adayı gösterilen Abdullah Yeşil ve yine geçmiş dönemlerde AK Parti'den Milletvekili aday adayı olan ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa Gelecek Partisi’nin kurucular kurulu listesinde yer aldı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde MEDYAURFA.COM’un Davutoğlu’nun partisinde yer alacağını yazdığı Şanlıurfa eski Valisi İzzettin Küçük’te Gelecek Partisi kurucular listesinde yer aldı.

MEDYAURFA.COM

Atilla Maraş kimdir ?

ŞANLIURFA - 1949, Halil - Hanım - Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zirai Ekonomi ve İşletme Bölümü - İngilizce - Ziraat Mühendisi, Yazar - DSİ'de İşletme Mühendisi ve Proje Mühendisi, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Bölge Mühendisi, Bölge Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Dünya Kültür ve Sanat Akademisi Fahri Edebiyat Doktoru Payesi Sahibi - XXII inci Dönem Şanlıurfa Milletvekili - Evli, 7 Çocuk babası.

Abdullah Yeşil kimdir ?

01 Ocak 1964 yılında Şanlıurfada doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfada tamaladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında "Doğu ve Batı Yönetim Bilimi Düşüncesinin Öncüleri Machiavelli ve Nizamü'l Mülk Örneği" adlı Tezi ile Yüksek Lisans çalışmasını tamaladı. Çalışma Bakanlığında "Resmi Arabulucu"luk görevinde bulunda. Şanlıurfa SM.Mali Müşavirler Odası başkanlığında 2 dönem bulundu.Halen Şanlıurfa'da Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmaktadır.

Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, Osmanlıca Türkçesi biliyor.

Şükrü Kırboğa kimdir ?

Şükrü Kırboğa, 01.01.1974 yılında Şanlıurfa doğumlu. ilk, orta tahsilini Şanlıurfa’da tamamladı. 1992-1993 yılları arasında Kazakistan Almatı şehrinde Rus dili ve Edebiyatı, 1993-1994 Kazakistan Almatı şehrinde Enerji Enstitüsü Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, 1994-1999 Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni bitirdi. 2001-2002 Kısa dönem Askerlik görevini yaptı.
Askerlik görevinden sonra 2001-2002 yılları arasında ŞUREDAŞ’da Yatırım ve Planlama Şefliğinde Elektrik Mühendisi olarak çalıştı. 2003-2008 yılında GÜCLÜ TRAFO LTD. ŞTİ’ni kurarak Genel Müdür sıfatı ile Plan Proje ve Taahhüt işlerini yaptı. 2005 yılında 17 ortaklı Nil Trafo AŞ’yi kurarak Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü sıfatı ile Trafo imalatı, pazarlama ve satışını gerçekleştirdi. Halen özel bir şirkette Yapı Denetim Mühendisi olarak çalışmaktadır. Şükrü Kırboğa, ileri düzeyde Arapça ve Rusça bilmektedir.

GELECEK PARTİSİ KURUCULAR KURULU LİSTESİ.