Bugün AK Parti Genel Merkezine başvuruda bulunan 24, 25 ve 26. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülpınar, 27. Dönem milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’ın siyasi geçmişi başarılarla dolu. Türk siyasi tarihinin en önemli isimlerinden dürüstlük abidesi olarak gösterilen babası, Devlet eski Bakanı merhum Eyyüp Cenap Gülpınar’dan devr aldığı siyaset bayrağını başarıyla taşıyan Gülpınar, Avrupa ülkelerinde memleketi Şanlıurfa’yı temsil etti.

Hemşehrilerini gururlandırdı.

Gülpınar’a 2017 yılında Fransız hükümetinin en üst düzey devlet nişanı olan ‘’Legion D’Honneur’’ takdim edildi.  Fransa Kralı Napoleon Bonaparte döneminden itibaren, tüm dünyada üstün başarılı kişileri ödüllendirmek amacıyla verilen ve Fransız devletinin en prestijli nişanı olarak kabül edilen ‘’Officier dans L’Ordre National de la Legion D’Honneur’’un Gülpınar’a verilmesi hemşehirlerini gururlandırdı.

Seçim karnesi başarılarla dolu.

Şanlıurfa’nın 5 dil bilen Milletvekili olan Gülpınar’ın seçim karnesi de başarılarla dolu. Gülpınar,  seçim dönemlerindeki ilk sınavını ilk kez Milletvekili adayı olarak gösterildiği 2011 seçimlerinde verdi. Gülpınar’ın adaylığı ile birlikte, 2007 genel seçimlerinde Siverek’te 33 bin oy alan AK Parti’nin 2011 genel seçimlerinde oy oranı 54 bine yükseldi.

Gülpınar, en önemli seçim başarısını ise 2014 yerel seçimlerde yaşadı. Gülpınar’ın yoğun seçim çalışması, adaletli hizmet anlayışı ile Siverek’te Belediye, 40 yılı aşkın süredir ilk kez farklı bir partiye geçti. 2009 yerel seçimlerinde 12 bin oy ile Belediye seçimini Siverek’te kaybeden AK Parti, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 51’lik oy oranı ile 54 bin oy alarak Belediye seçimini kazandı.

Gülpınar ile birlikte AK Parti’nin Siverek’teki seçim başarıları her seçimde arttı. 2011 genel seçimlerinde Siverek’te 54 bin oy alan AK Parti, 2015 1 Kasım genel seçimlerinden 56 bin oy ile çıktı. Bu oy oranları, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumuyla zirve yaptı. AK Parti’ye Siverek’te Cumhurbaşkanlığı sistemi halk oylamasında yüzde 64 (65 bin 082) oy ile EVET çıktı.

AK Parti’nin Siverek’teki seçim başarıları, Gülpınar’ın eşit hizmet anlayışı ve dürüst siyaseti olarak gösterildi.

Gülpınar, her platformda Türkiye’nin son 16 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her alanda istikrar yakaladığını ve dünyanın yeni çekim merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER...