Gülpınar’ın konuşması salondan büyük alkış aldı. Tezahüratlar arasında konuşan Gülpınar ‘’Adeta ikinci Kurtuluş savaşımızı yaşayacağımız günler önümüzde’’ dedi.

Hilvanlı vatandaşların heyecanlarının 16 Nisan’da sandığa yansıması temennisinde bulunan Gülpınar ‘’Bu güzel gecede Sayın Bakanımıza teşekkür etmemiz gerekiyor. Gerçekten bir kere daha Hilvan’ı, bizleri yalnız bırakmadı. Hepimiz bu anlamlı gecede bir araya geldik. Bu gecenin anlamını hepiniz bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Sizlerin buradaki heyecanını buradan görüyorum. İnşallah bu heyecan 16 Nisan’da ne olarak yansıyacak?” diye sordu. Salondan ‘EVET’ cevabını alınca da, “Allah razı olsun, şimdiden diyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Gülpınar “Bu seçim ne Milletvekilinin davası, ne Belediye Başkanının davası, ne de ilçe teşkilatının davası. Bu bütün Türkiye’nin davası, hepimizin davası. Bölge üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmak için gayret edeceğimiz, işte işin başa düştüğü. Adeta ikinci Kurtuluş Savaşı yaşayacağımız günler önümüzde. Ve bugüne kadar yaşanan olaylara baktığınızda, ta Libya’dan tutun da Suriye, Irak bütün bölge ülkelerinin başına gelenleri hep birlikte çok iyi okuduğunuzu, çok iyi tahmin ediyorum. İşte aynı oyunu 15 Temmuz’da Türkiye’ye oynamaya çalıştılar.’’ Dedi.