İftar yemeğine katılan AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, bir konuşma yaptı. Gülpınar ‘’Hükümetimizle birlikte muhtarlarımıza verilen kıymet artmıştır’’ dedi.

Muhtarlıkların mahallenin sorunlarını çözme noktasında daha işlevsel hale gelmesi için etkili çalışmalar yürütüldüğünü de belirten Gülpınar ‘’Kendisi de yerel yönetimlerden gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı külliyesinde muhtarlarımızla sık sık bir araya gelmesi, muhtarlarımıza verilen değerin göstergesidir’’ dedi.

İftar emeğinde konuşan Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz ise ‘’ Muhtar yerel demokrasinin temel yapıtaşıdır. Aynı zamanda mahallenin problemlerinin giderilmesi bakımından da mahalleli ile mülki idare arasında köprü vazifesi görürüler. Vatandaşların taleplerinin, sorunlarının yetkili mercilere ulaştırılması ve hizmetlerin hızlı sağlanması noktasında muhtarların oynadığı rol çok önemlidir. Bu bakımdan biz de muhtarlarımızı önemsiyoruz. Zaten sürekli olarak muhtarlarımızla eşgüdüm halinde çalışıyoruz ve mülki idare olarak onların işbirliğini önemsiyoruz Haliliye İlçemizde görev yapan 169 mahalle muhtarlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.  Değerli muhtarlarım, biz de işbirliği içinde halkımızın refahını yükseltecek çalışmalara hep beraber imza atacağız. Bu noktada unutulmamalıdır ki başarının da başarısızlığımız ortak olacaktır. Bu nedenle, yasal çerçevede hareket edilmesi, vatandaşla-devlet arasındaki bu köprünün çok sağlam kurulması son derece önemli olup mahallenizde hem milletin hem Devletin menfaatini korumak, özellikle çok şikâyet aldığımız bir olan toplumun ortak yararına bırakılan mera ve hazine arazilerini korumak, maddi durumu zayıf kişilere, yaşlı ve kimsesizlere sahip çıkmak sizin hem önemli bir göreviniz hem de yasal bir sorumluluğunuzdur’’ dedi.

İftar programına, Milletvekili Gülpınar ve Kaymakam Yılmaz’ın yanı sıra; Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz, Haliliye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Deniz'de katıldı.