Başkan Şahin, ABD Büyükelçisi John Bass’ın güvenli görmediği bölgeye kendisinin gittiğine dikkat çekerek ‘’Kimsenin buna hakkı yok. Amerikan büyükelçisi buraya gelmeden önce açıklama yapıyor, vatandaşlarına buranın güvenli olmadığını söyüyor, 2 gün sonra da kendisi buraya geliyor. Bunu kaç defadır yapıyor’’ sözleriyle tepki gösterdi.

Başkan Şahin, kendilerinin yapacağı büyük organizasyonlar olduğu zaman, büyükelçinin açıklama yaptığının altını çizerek ‘’Açıklamaları yüzünden yapacağımız organizasyonlar bıçak gibi kesiliyor. Biz burada olağanüstü tedbirler alırken Amerika’da patlama oluyor. Dolayısıyla terörle mücadele bütün dünyanın mücadelesi. Artık sınırlar kalktı. Küresel vatandaşlığın, dünya vatandaşlığının konuşulduğu bir dünyada yaşıyoruz." Dedi.

Odak noktamızda insan var.

Makamında Gazetecilere açıklamalar da bulunan Başkan Şahin, yaptıkları bazı çalışmalarla ilgili bilgi de verdi. Belediye Başkanlığını şehirle nikah olarak gördüğünü belirten Başkan Şahin ‘’Çalışmalarımızın odak noktasına insanı koyduk. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Kötü günde insanlarımızla beraber alıyoruz. Bunlar bizim için sınavdır. Hassas dönemlerde doğru yönletmek ve burada liderlik yapmak hepimizin boynumuzun borcu’’ dedi.