Habertürk köşe yazarı Muharrem Sarıkaya, seçim nabzını tuttuğu Şanlıurfa ile ilgili yazısında AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız’a övgüler yağdırdı. Yazar Sarıkaya dizi yazısında; sempatik ve cevval (koşan, dolaşan, hareket eden, canlı) olduğunu ifade ettiği AK Başkan Yıldız’ın siyasal söyleminin de güçlü olduğunu belirtti.

Türkiye’nin en genç İl Başkanı

Muharrem Sarıkaya’nın Şanlıurfa ile ilgili izlenimlerine yer verdiği yazısı sitede yayınlandı. Geçtiğimiz hafta seçimin nabzını tutmak için Şanlıurfa’ya gelen Sarıkaya, Parti Başkanları ve vatandaşlarla seçimler üzerine görüşmeler yapmıştı.

Habertürk yazarı AK Parti İl Başkanlığında Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ile de görüşmüştü.

Habertürk’ün internet haber sitesinde Parti İl Başkanları ve vatandaşların görüşlerinin yayınlandığı yazıda, Muharrem Sarıkaya “Türkiye’nin en genç İl Başkanı” dediği AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız’a övgüler yağdırdı.

Muharrem Sarıkaya; Şanlıurfa izlenimleri yazısında AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ile ilgili şöyle dedi;

“AK Partide göreve yeni gelen ve 33 yaşındaki Türkiye’nin en genç İl Başkanı Bahattin Yıldız, ‘AK Partinin kalesi olma özelliğini koruyacağız’ dedi. Yıldız, bu cümleyi kurma gerekçesini de şöyle açıkladı: ‘Burası düşerse Gaziantep de düşer. Gaziantep düşerse Adana düşer, sonra da Mersin gider. Buna izin vermemek için kaleyi korumalıyız…’ Siyasal söylemi güçlü, oldukça da sempatik ve cevval olan Bahattin Yıldız, Millet İttifakının Büyükşehir dahil 3 merkez ilçede HDP ile çatı aday çıkardığını ileri sürdü. Buna karşın seçimi alacakları iddiasında bulundu.”

Bilindiği gibi; Şanlıurfa’da SP’den aday olan Sabahattin Cevheri ile Cumhur İttifakı adayı AK Partiden Zeynel Abidin Beyazgül yarışıyor.