TBMM Dış İlişkiler Komisyonu ve İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Türk Grubu üyesi Milletvekili Özcan, Sedat Atilla’yı ziyaretinde MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Nedim Atilla’ya önemli açıklamalar da bulundu.

Milletvekili Özcan açıklamalarında, DEDAŞ’tan, 11 Nisan projesine, Türkiye’nin Arap Ülkeleriyle olan ilişkilerine kadar birçok önemli konuya temas etti.

‘’DEDAŞ’ı belli bir noktaya getiremedik’’.

Açıklamalarında Gazeteci Nedim Atilla’nın ‘’Kentin en fazla hangi sorunuyla ilgileniyorsunuz ?’’ sorusunu yönelttiği Milletvekili Özcan’ın yanıtı DEDAŞ oldu. Özcan ‘’Her ay toplantılar yapıyoruz, konuşuyoruz, tartışıyoruz fakat geldiğimiz nokta sadece sulamadaki sorunların çözümüyle oldu’’ dedi.

‘’DEDAŞ yatırım yapmıyor’’.

Açıklamasında DEDAŞ’ı eleştiren Milletvekili Özcan, DEDAŞ’ın Şanlıurfa’ya yeterli yatırımı yapmadığını söyledi. Bu hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile görüşüp, yatırım yapmayan DEDAŞ’a yaptırım uygulayacaklarını açıklayan Özcan ‘’Artık insanımızın elektrik sorunuyla, DEDAŞ’la uğraşmasını istemiyoruz. Bugün bakıyoruz hem merkez de hem kırsalda enerji sıkıntısı var. Trafolar 30-40 yıl önceki trafolar. DEDAŞ 3 yıl üst üste bize yapacağı yatırımları gösteriyor, anlatıyor ama ortada bir şey yok. Yatırım noktasında sundukları raporlar doğru değil. Enerji Bakanımızla görüşüp Şanlıurfa’ya müfettiş göndereceğiz. ‘’ dedi.

‘‘Herkes kaçak kullanıyormuş gibi gösterilmeye çalışılıyor’’.

Milletvekili Özcan, DEDAŞ’ın yaşla kuruyu bir arada yandırdığının da altını çizdi. Özcan ‘’Hayat enerjiye bağlı. İçme suyu bile enerji ile çalışıyor. Mesela bir köyde 3-4 kişi borç ödemiyor, bütün köy karanlıkta kalıyor. Yaşla kuru bir arada yanıyor. Meseleye sadece kaçak gözüyle bakıyorlar. Bütün insanları kaçak kullanıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Sulamada kaçak kullanımı bitti. 3 yıldır desteklemeye bloke konulduğu için kimse kaçak kullanmıyor. Diğer kullanımlarda ise mutlaka kaçak kullanımı vardır. Biz destek verelim, mücadele edin diyoruz ama yaşla kuruyu da bir arada yandırmayın diyoruz’’ dedi.

‘’Arıza ekipleri çok az’’

Vatandaşlardan sürekli DEDAŞ’la ilgili yoğun şikayetler aldıklarını da sözlerine ekleyen Özcan ‘’Eyyübiye’de 20 gündür elektriği olmayan yerler olduğu bize iletiliyor. Vatandaşlar içme suyumuzu bile kullanamıyoruz diyorlar. Şikayetlerin başında arıza ekiplerinin azlığı geliyor. Merkezde esnafı var, marketi var, kasabı var. Hepsi mağdur oluyorlar’’ dedi.

‘’11 Nisan’la ilgili yoğun şikayetler geliyor’’.

11 Nisan projesiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Özcan ‘’Bu konuyla ilgili yoğun şikayetler geliyor. 11 Nisan projesini gidip gezeceğim. Kontrol edeceğim. Bizim konuştuğumuz bir proje vardı içinde yeşil alanın, mescidin, hediyelik eşya satan dükkanların olduğu. Konuştuğumuz proje buydu. Görmeden bir şey söylemek istemiyorum. Konuştuğumuz projeye göre mi yapılmış, farklı bir proje mi olmuş görüp gerekli açıklamayı yapacağım.’’ Dedi.
 
‘’Bakan Çelik’in yükü ağır’’.

Milletvekili Özcan, açıklamalarında Bakan Çelik’e de değindi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in zor bir bakanlık görevinde olduğunu ve yükünün ağır olduğunu ifade eden Özcan ‘’Tarımda sıkıntılarımız var. Kırsalda 1. Sınıf tarım arazileri üzerinde betonlaşmalar var. Kanun var, yasa var uygulayan yok. Vatandaşların nerede imar yapılması gerektiğini iyi bilmesi lazım. Bakanımızın yükü ağır. Çok yoğun. Özellikle de tarım arazilerindeki betonlaşmalarla ilgili sayın bakanımızla görüşüp, gerekli adımların atılmasını sağlayacağız’’ dedi.

‘’İlçeler bizi çalıştırmalı’’.

Milletvekili Özcan, açıklamasında ilçe teşkilatları ve belediyelerine de serzenişte bulundu. ‘’Biz milletvekillerini daha fazla çalıştırmalılar’’ dedi. AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı ve belediye başkanlarıyla uyumlu çalıştıklarını vurgulayan Özcan ‘’Kalpler hisseder. Şanlıurfa teşkilatımız başarılı bir teşkilat. Genel anlamda ilçe teşkilatları olarak toparlanmaya ihtiyacımız var. İlçe belediyelerimiz ve teşkilatlarımızdan bizleri daha fazla çalıştırmalarını istiyoruz.’’ Dedi.

‘’Büyükşehir sözlerini tutmalı’’.

Özcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği sözleri bir an evvel yerine getirmesi gerektiğini de söyledi. Özcan ‘’Büyükşehir Belediyemiz, söz verdiği büyük projeleri bir an evvel gerçekleştirmeli. Kentimizin tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz’’ dedi.

‘’Eyyübiye’de personel sıkıntısı var’’

Nedim Atilla’nın dile getirdiği ‘’Eyyübiye Hastanesindeki personel sıkıntısı’’ ile ilgili de konuşan Özcan ‘’Hastanemizde hemşire ve eleman sıkıntısı var. Kapasite olarak yüzde 60-70’lerde çalışıyor. Personel eksiği giderilecek. FETÖ Operasyonları nedeniyle personel alımlarındaki GBT kontrolleri uzun sürüyor. Bu nedenle de gecikmeler yaşanıyor’’ dedi.

‘’Arap ülkeleriyle ilişkilerimiz en üst düzeyde’’.

Şanlıurfa Milletvekilliğinin yanı sıra ‘’TBMM Dış İlişkiler Komisyonu ve İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Türk Grubu üyeliği’’ görevlerini de sürdüren Özcan, Türkiye’nin Arap ülkeleriyle olan ilişkileriyle ilgili de bilgiler verdi.

Körfez ülkelerinin başında gelen Suudi Arabistan ile ilişkilerinin en üst düzeyde olduğunu belirten Özcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’Gerek bölgesel, gerek ekonomik gerekse de güvenlik anlaşmalarımız üst düzeyde. Rutin toplantılarımız, sürekli gerçekleşen ziyaretlerimiz var. 22 Ocak’ta Arap ülkelerine davet edilmiştir. Anayasa çalışmalarından dolayı ertelendi.

Gündemimiz şuan Suriye.

Arap ülkelerinin bizim masamızda İran’a karşı olmaları gerekiyor. Bu karşı duruşun özellikle de Katar ile olması kanaatindeyiz. Bunu sağlayacağız ki Arap milliyetçiliği kışkırtılmasın. Suriye olayında Arap ülkeleriyle Ortadoğu sorunlarıyla karşı karşıya getirilmek istenen iki ülke var. Biri İran, diğeri Türkiye. İran ile ciddi ekonomik, siyasi ilişkilerimiz var. Bölgede sürdürülen siyaset bizim tasvip ettiğimiz siyaset değil. Rusya’nın kanalıyla onları frenlemeye çalıştık. Görünen o ki bu ateşkes Suriye ve Türkiye’nin garantörlüğünde. İran, masada olmasına rağmen garantör olarak kabül edilmiyor. Karşı taraftan bazı ülkelerin olması gerektiğini de söyledik fakat sadece bununla yetindik.
İstediğimiz sonuç değil.

Gelişmeler bizim 6 yıl önce istediğimiz bir sonuç değil.

Bir an önce Esad’ın gitmesi, demokratik bir sistemin yerleşmesi, mezhepsel ve etnik çalışmaları önceleyecek bir yapının orada tesis edilmesi yönünde bizim çalışmalarımız.

ABD terör örgütlerini destekliyor.

Gerek batı, gerekse de ABD, terör örgütlerini destekliyor. Buda bizim elimizi zayıflatıyor. Beşar Esad meşruiyetini yitirdi demelerine rağmen hiçbir adım atmadılar. Yalnız bırakıldık. Ta ki Fırat Kalkanı harekatıyla, kendi kararımızla El Bab’a mücadele edinceye kadar. Bu noktaya kadar batı kulağını tıkadı. Biz Suriye’ye girince rahatsızlıkları oldu. Terör örgütü PYD’yi silahlandırdılar. Böyle bir ABD ile karşı karşıyayız.

Arap ülkeleri Türkiye’siz bir hiçler.

Sahada ve sokakta Türkiye’ye karşı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir teveccüh ve muhabbet var. Bazı idarelerde ister istemez İngiltere ve ABD güdümlü siyaset güdümü var. Krallıklar, ülkeler var. DEAŞ ve terör örgütlerinin uyuyan hücreleri Avrupa’da. Eylemlere baktığımız zaman birçoğu oralardan gelmiş. Biz Avrupa’dan gelen 52 bin teröristi iade ettik. 6-7 bin kişiyi de yakalayıp iade ettik. Teröristler Avrupa’da ellerini kollarını sağlayarak geziyorlar. Bunlara karşı herhangi bir yaptırım yok. Eylemlerini oralarda yapmıyorlar. Bizim bölgede yapıyorlar. Onları kullanıyorlar. Almanya’da ve Fransa’daki eylemler ferdi eylemlerdir. İhraç edilen teröristler bizim bölgelerde kullanılıyor.