Konu hakkında bilgi veren HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, kongre seçim takvimine göre Eylül ve Ekim ayı içerisinde İlçe kongrelerini ve Şubat ayı içerisinde ise İl kongresini gerçekleştireceklerini belirtti.

İlçelerin yapacakları kongreleri sıralayan Yalçın, 29 Eylül tarihinde Siverek, 30 Eylül’de Eyyübiye, 1 Ekim tarihinde Hilvan, Viranşehir, Ceylanpınar ilçelerinde, 7 Ekim’de Suruç, 8 Ekim’de Haliliye, 15 Ekim’de Karaköprü, 22 Ekim tarihinde Akçakale, Bozova ilçelerinde, 29 Ekim’de de Birecik’in kongreleri yapılarak ilçe kongrelerinin tamamlanacağını söyledi.

“Eyyübiye İlçe Kongresine Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu katılacak”

30 Eylül Pazar günü Şair Nabi Kültür Merkezinde yapılacak Eyyübiye İlçe Kongresine HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılacağını hatırlatan Yalçın, diğer ilçe kongrelerine de HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Mehmet Yavuz, Bahattin Temel ve Vedat Turgut’un katılacağını ifade etti.

 “Halkımızın karşısına daha güçlü bir kadroyla çıkacağız”

Şanlıurfa İl kongresinin ise Şubat ayı içerisinde yapılacağını belirten Yalçın, “İl ve ilçe kongre sürecine start vermiş bulunmaktayız. Bu süreci en güzel şekilde geçirip, sorumluluğumuzun ağırlığının bilincinde olarak halkımızın karşısına daha güçlü bir kadroyla çıkacağız inşallah. Tüm Teşkilatlarımıza bu süreçte yapacakları çalışmalardan dolayı şimdiden başarılar diler, 2. Olağan Kongrelerimizin ilimize ve ilçelerimize daha sonra İslam ümmetine hayırlar getirmesini temenni ederim.” şeklinde konuştu.

Düzenlenecek kongrelerde ana temanın “80 Milyon 1. Sınıf Vatandaş” olduğu ifade eden Yalçın, tüm vatandaşları yapacakları 2. Olağan kongrelerine davet etti.