AK Parti İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk, Twitter hesabından #İstanbulHareketi hashtagı ile önemli paylaşımlarda bulundu.

Açıklamalarıyla her zaman çok konuşulan ve geniş kitlelere hitap eden Külünk’ün o paylaşımları!

1-#İstanbulHareketi İstanbul’a kadim bir gelenek ve medeniyet penceresinden bakanların ve yeniden dirilişin davasında olanların hareketidir. ‘İstanbul demek, Türkiye demektir” idealine inananların buluştuğu harekettir.

2-#İstanbulHareketi İstanbul’a Topkapı Sarayı, Fatih Camii, Eyüp Sultan ve Çamlıca Tepesinden bakabilen Galata, Balat ve Fener’e kucak açan, Emirgan ve Florya’da nefes alan ve Avrasya Tüneliyle gurur duyan bir harekettir.

3-#İstanbulHareketi İstanbul’un tarihi değerleri ve yaşam tarzına saygılı, her renk ve her sese duyarlı, buram buram Anadolu kokan, İstanbul’u ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak yaşayanların hareketidir.

4-#İstanbulHareketi emperyal akla ve aparatlarına karşı kendi şehrine ve değerlerine yabancıların gözüyle bakanlara bir İstanbul beyefendisi ve hanımefendisi olgunluğuyla cevap verebileceklerin buluştuğu harekettir.

5-#İstanbulHareketi her şart ve koşulda gönüllü olarak sağına ve soluna bakmadan vatan, bayrak, millet ve ezan için ayağa kalkanların ve 29 Mayıs ruhunu yaşayanların buluştuğu harekettir.

6-#İstanbulHareketi söylediği ile yaptığı birbirini tutan, özü sözü bir, sessizlerin sesi olan dava, inançlara saygılı ama inancına da sahip çıkan, insanlığa ve dünyaya gelecek için umut veren tavrı ve duruşu net olan bir harekettir.

7-#İstanbulHareketi devletine, devletinin başı olan lideri olan Sayın Cumhurbaşkanına saygılı, milletinin duygularını paylaşan, yerli bir duruşu olan ve bu toprakları esas alan herkesle barışık bir harekettir.

8-#İstanbulHareketi üreten, çalışan, geleceğine ve kendisine sığınan, umut bağlayan herkese ve tüm dünya mazlumlarına sahip çıkma gayretinde olan milli bağımsız ve teslimiyetten uzak bir harekettir.

9-#İstanbulHareketi maziden atiye, 2023’e ve 2071’e doğru yürüyen, bu hedeflere giderken çıkabilecek her türlü engeli aşma kararlılığında olanların hareketidir.

10-#İstanbulHareketi biz birlikte Türkiye’yiz ve biz birlikte İstanbul’uz diyen, her türlü ayrımcılığı reddeden, kendisini her daim dimdik ifade edecek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğine sımsıkı sarılan bir harekettir.

11- #İstanbulHareketi 15 Temmuz'da işgal amaçlı emperyalist saldırının 1 Dolar'lık askerinin karşısına dimdik dikilen cuntacıya "buradan geçiş yok" diyenlerin, demokrasi şehidine sahip çıkan, özgürlüğü için meydanlardan çekilmeyenlerin hareketidir.