İYİ Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Şanlıurfa’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Kentte İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı’yı parti binasında ziyaret eden Aydın, Mehmet Akif İnan Konferans salonunda partisine katılım sağlayan vatandaşlara rozetlerini taktı.

Burada partililere hitap eden Koray Aydın, hükümetin tarım politikasını eleştirdi. Aydın ‘’Geçen yıl tarım şurası yaptılar. Aslında unutmuşlardı. 2004 yılında da ilkini yapmışlardı. AK Parti iktidara geldiğinde, tarımsal üretim 37 milyar lira idi. Şimdi ise 216 milyar lira. Yani yaklaşık 6 kat tarımsal üretim olarak büyümüşüz. Peki o dönemde üreticinin borcu ne kadardı ? 2 milyar 600 milyon lira. Şimdi ne kadar ? 119 milyar lira. Tam 45 katı. Yani tarımsal üretimde 6 kat büyüme, üretici ve çiftinin borçlarında ise 45 kat büyüme’’ dedi.

Çiftçinin gübreye, ilaca ve mazota para yetiştiremediğini de ifade eden Aydın ‘’Milletin kalkınmaya ihtiyacı var’’ dedi.

Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Bölge Başkanı ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Kilis, Gaziantep İl Başkanlarının da eşlik ettiği Aydın, programın ardından Balıklıgöl’ü de ziyaret ederek dua etti.