Uslu ‘’Aşiretler İngilizlerle anlaştı’’ iddialarına sert tepki gösterdi. ‘’Bizde satılık vatan da yok, aşirette’’ dedi.
 
AK Parti 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Van’da, Başkale’den aşiret mensubu İskender Ertuş’un düzenlediği ‘’Halkın, Doğu ve Güneydoğu Kanaat Önderleri Toplantısı’’nda konuştu.
 
81 ilden kanaat önderlerinin katıldığı ve Savcı Sayan ile İskender Ertuş’un da konuşmacı olarak yer aldığı toplantı da Uslu, önemli noktalara temas etti.
 
Halk geleceğine sahip çıktı.
 
Uslu, 15 Temmuz’un darbe ve Türkiye’yi bölme kalkışmasının, devlet, millet birliğiyle bozulduğunu, Türkiye’nin her bölgesinde, her ilinde olduğu gibi, Doğu ve Güneydoğu’nun bütün il ve ilçelerinin de aynı coşkuyla mücadele ederek, geleceğine sahip çıktığını söyledi.
 
Su uyur düşman uyumaz.
 
24. Dönem Milletvekili Karahan Uslu, Türkiye’nin üst akıllarla, emperyalist güçlerin çalışmalarıyla yutulamayacağını ifade etti. Siyasi iktidarların bir zamanlar olduğu gibi artık istendiği zaman el değiştirilemeyeceğinin dosta ve düşmana gösterdiğini vurgulayan Uslu ‘’Ancak biliyoruz ki su uyur düşman uyumaz. Halen birçok plan ve tezgah içerisindeler. İşte bunlardan birini de Doğu ve Güneydoğu’nun asil evlatları üzerinden, aşiretler üzerinden servis etmeye çalıştılar. Ama bu servisçiler ne aşiretleri biliyor ne de bölgemizin hususiyetlerini. Bizim aşiretlerimiz asla bir çıkar birlikteliği ya da bir toplum biçimi değildir. Bir varoluş şekli ve bir onur destanıdır fakat eski asker şimdilerde bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı. olan birisi çıkıp İngilizlerin Kürt aşiretlerine para verdiğini, borçlarını ödediğini söyleyip, aşiretlerin Türkiye’ye karşı yeni bir ayaklanma için örgütlendiğini iddia ediyor, birileri de hoplaya zıplaya bu iddialara kulak veriyor. Fakat söyleyene değil söyletene bak demişler. asıl rahatsızlık ne PKK, ne FETÖ, ne de başka bir oluşumun, operasyonların bu ülkeyi ve seçilmiş Cumhurbaşkanını, seçilmiş iktidarını yıpratamaması, Doğu ve Güneydoğu’nun aşiretleriyle birlikte Devleti'nin yanında yer almasıdır. ‘’ dedi.
 
Bu iddia mesnetsizdir.
 

Dile getirilen bu iddianın er yönüyle akla ve izana aykırı olduğunu da belirten Uslu ‘’Mesnetsiz bir iddiadır. Ve bu iddia her yönüyle akla ve izana aykırı, mesnetsizdir. Bugüne dek bölgenin, kadim medeniyetimizin, kültürümüzün gerçeği ve koruyucusu olan aşiretleri zan altında bırakmaya kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecek.  Aşiret mensupları olarak, Türkler ve Kürtlerin birbirine olan güvenine saldıran, bizleri bilinçli olarak küçültme ve itibarsızlaştırma amacı güden bu iddiaları sahiplerine misliyle iade ediyoruz. Bilsinler ki bu vatanın Türk ve Kürt evlatları siyaset mühendislikleriyle birbirine düşman edilemez, iftiralara kardeşlik kurban edilmez. Emperyal güçlere gelince onlar da bir kez daha hesaplarının tutmayacağı gerçeğiyle yüzleşip hesaplarını öyle revize etsinler diyoruz. Ve altını çize çize BİZ DE SATILIK VATAN DA YOK, AŞİRET DE YOK BUNU BÖYLE BİLSİNLER. Bizler, Aşiretlerimiz ve Kürtler, Zazalar, Türkler ve Araplar bu coğrafyada bu bayrak altında 1000 yıldır yaşadığımız gibi gibi yaşamaya devam edecek, bölünmeyecek güçleneceğiz. ‘’ şeklinde konuştu.

MEDYAURFA.COM