Başbakan Başdanışmanı Karahan'dan SKM'ye ziyaret;

“Şanlıurfa, Cumhurbaşkanımızın yanında olacak”

AK Parti 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, AK Parti Şanlıurfa İl Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Uslu, Şanlıurfa’nın Cumhurbaşkanımızın ve AK Partinin yanında olacağını söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Türkiye” konulu panelde Anayasa değişikliğini anlatmak üzere geldiği memleketi Şanlıurfa’da AK Parti Şanlıurfa İl Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek, SKM Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa’yı en yüksek EVET’ i veren il olma sıfatıyla taçlandırmak istiyoruz

Urfa’nın her zamanki gibi Peygamberler şehri olma vasfını her seçimde nasıl gösterdiyse bu referandumda da göstereceğine inandıklarını belirten AK Parti 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, “Biz inanıyoruz ki çok geniş bir destekle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Partinin yanında olacak ve şehirde de bence hepimizin parçası olduğu ve idrak ettiği üzere Türkiye’nin geleceğinin yeniden biçimlenmesine yönelik bu denli kritik, önemli ki, bu değişimin ne anlama geldiği, yeni Türkiye’nin inşa sürecinde hızlı bir ivme kazandıracağı gösterdiğinin idrakini görüyoruz. Bütün şehirde ve bu çerçevede tabi AK Parti teşkilatı olarak da kapı kapı gezerek bütün kitlesel programlar, gerek ilçe programları, gerek Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılan programlar üzerinden toplumun bütün kılcal damarlarına adeta nüfus ederek Referandumun gerçekte nasıl bir toplumsal dönüşümü Türkiye’de tetikleyeceği, Türkiye’de nasıl bir evre atlatacağı ülkeye anlatılıyor ve bu söylemlerin bir karşılığı olduğunu da biz sahada görüyoruz. İnşallah 16 Nisan’da da biz Şanlıurfa’mızı referandum neticesinde, hem Türkiye geneli EVET çıkacak, ama en yüksek EVET’ i veren il olma sıfatıyla taçlandırmak istiyoruz. Şu anda da böyle bir hava böyle bir atmosfer görüyorum. İnşallah bu gözlemlerimizin karşılığı da oluşacak” dedi.

Halkın tam anlamıyla siyasal sisteme katılabilecek

Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Karahan Uslu, “Teşkilatımızın da yüksek gayretleriyle, halkımızın da her zaman ki yüksek idrakleri birleşecek ve inşallah bir daha bu ülkenin 15 Temmuz gibi büyük korkunç kalkışmaların bir daha asla yaşanmayacağı bir toplum düzeninin oluşturabileceği, ekonomisini güçlendirebileceği, demokrasisini güçlendirebileceği, halkın tam anlamıyla siyasal sisteme katılabileceği, güçler ayrılığının tam manasıyla gerçekleşeceği bir sisteme, bir hükümet değişikliği sistemine evrileceğini göreceğiz. Ve bütün bunlardan da bizim gerek bireysel hayatımızda ki yaşayabileceğimiz değişiklikler bağlamında, gerekse de ülke çapında elde edeceğimiz ilerlemeler bağlamında büyük kazanımları birlikte inşa etme imkânımız olacak” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa İl SKM Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ise, “Vekilimiz Zeynep Karahan Uslu’ya bizleri ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. SKM’mizin çalışması ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Bizlere tecrübelerini aktardılar, kendilerine bu yüzden çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Zeynep Karahan Uslu Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini anlatacak

AK Parti 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, öğleden sonra da “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Türkiye” konulu panelde Anayasa değişikliğini anlattı.

Panel, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 27 Mart Pazartesi günü saat 14.00'te DSİ Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, panelde yeni Anayasadaki değişiklikler ve neden EVET denilmesi gerektiğini anlattı.