17’nci dönem Şanlıurfa Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye eğitim programı 2’nci haftanın 2’nci programında katılımcılar Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Şükrü Karatepe ve Genar araştırma şirketinin yönetim kurulu Başkanı İhsan Aktaş’ın katılımları ile 2’nci hafta programında katılımcılara ders anlattılar.  AK Parti’nin 81 İlde başlatmış olduğu ve Ar-Ge birim Başkanlarıyla organize edilen Siyaset Akademisinin yaklaşık 2 ay süreceği belirtildi. Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu’nun konferans salonunda yapılan programa Şanlıurfa merkezinden ve İlçelerinden çok sayıda katılım oldu.

Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Şükrü Karatepe programa katılan katılımcılara şunları söyledi;

“Türkiye’nin Suriye olmaması için plan program hazırlayanlar 40 yıldan beri bu fesat yuvasını hazırlamışlar, yetiştirmişler. 40 yıldan beri bütün imkanları bunlara vermişler. Her türlü akıllı lojistiği verip bunları yetiştirmişler. Ne yaparlar bunlar durup düşünmüşler. Ordu akıllarına geliyor bunların sandıkta iktidara gelme şansı yok. Başka türlü bürokraside temizleniyorlar, her tarafta temizleniyorlar.

Türkiye'de ordunun darbe geleneği var. 

Tek şansları vardı; Ordu da iktidara gelmek. Nitekin bununda alt yapısını hazırlamışlar. Bu darbenin amacının diğer darbelerden farklı olabilir fakat Türkiye'de Ordu’nun darbe yapma geleneği olmasaydı bu darbe olmazdı. Türkiye de Ordu Abdulazizi darbe yaptı devirdi, Menderesi darbe yaptı indirdi, Erbakanı darbe yaptı indirdi, Demireli darbe yaptı indirdi bu geleneği var'' dedi. 

Genar Araştırma şirketi yönetim kurulu Başkanı İhsan Aktaş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Osmanlı devletinin meşruiyetini oluşturma aşamaları ve batıcılar kadar bir şey var.  Diyorlar ki devlet kuruldu Bursa'da daha sonra İstanbul’a geldiğinde kendisini meşru olarak görmeye başladı. Yani Devlet sistemi başladı Ordusu olan bir Devlet var. 16’ncı yüzyıla geldiği zaman topraklarının sınırlarını düşünün bugün ki İran’ın bir kısmı, Mısır’ın tamamı, Yemen, Suudi Arabistan’ın yarım adasından, Batı da Almanya sınırına kadar. Osmanlı İmparatorluğunun Almanya ile savaşları ve barışları vardır. Avusturya, Macaristan ile savaşları vardır dedi”.

Böylece bu hafta ki Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim programı sona ermiş oldu'' dedi.