Bugün Şanlıurfa’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Milletvekili Metin Külünk, DSİ Konferans salonunda düzenlenen ‘’Üst Akıla Gençlik Darbesi’’ programına konuşmacı olarak katıldı.

Şanlıurfa Akil Gençler Platformunun Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantı da konuşan Külünk, terör örgütlerine yüklendi.
Anadolu’ya hakim olan dünyaya hakim olur.

Bir yıl evvel ‘’Darbe yapacaklar’’ dedim.

15 Temmuz’daki darbe girişimini gençlere anlatan Külünk, 1 yıl evvel bir salonda yaptığı konuşmada gençlere bu hain örgütün darbe yapacağını söylediğini bildirdi. Külünk ‘’1 yıl evvel bir salon toplantısında ‘’Beyler bu örgüt darbeye hazırlanıyor’’ dedim. Bu örgütün 17-25 Aralık sonrası elinde kala kala askerimizin içerisine yerleştirdiği illegal örgüt mensuplarıyla bir silahlı kalkışma ihtimali var dedim. Bir arkadaşım bu lafıma karşılık ‘’Metin abi bunu burada neden söyler. Çok abartılı.’’ Demişti. Aynı salona iki hafta evvel yine gittim. O arkadaş bana ‘’Abi hakkını helal eti. Senin sözünü abartılı bulmuştum’’ dedi. Müneccim olmaya gerek yok. Tarihi okursanız, Osmanlı’yı yıkan aklın dünyada ne yapmak istediğini iyi okursunuz. Küresel sistemi nasıl şekillendirmek istediğini iyi okursunuz’’ dedi.

FETÖ yerli ve milli bir örgüt değil.

Metin Külünk, FETÖ’nin yerli ve milli bir örgüt olmadığını da söyledi. Külünk ‘’15 Temmuz gecesi elbisemizi çalan, tankımızı çalan, helikopterimizi çalan, uçağımızı çalan, tüfeğimizi çalanlar için hırsızlık ve gasp davası açılmalıdır. Buradan sayın başsavcımız ve savcılarımıza sesleniyorum. Çünkü o hainler o gece bize ait olan Hz. Muhammed’in ordusu Türk Silahlı kuvvetlerini kullandılar. Bu devlet bizimdir. Bu ordu bizimdir. Bu ülke bizimdir. Bu Cumhuriyet bizimdir. Onlar o gece bize ait olan her şeyi çaldılar. Çaldıkları bombaları millete attılar. Kendi menfaatleri uğruna, küresel kirli akıl uğruna bunları yaptılar. FETÖ yerli ve milli bir örgüt değildir. Bu örgüt Çanakkale’de, Gelibolu’ya gelenlerin 100 yıl sonra ruhları, kalpleri, akılları Çanakkale’nin önüne gelenlere satılmış içimizdeki iş birlikçi vatan hainleridir bunlar. Bu örgüt büyük bir planın parçasıdır. Bu örgütün yedeğinin peşindeler. Bu ülke üzerindeki hesapları bitmedi. Noeller bitmez. Bu kalkışmanın arkasındaki akıl ve örgüt küresel bir operasyonun parçası.’ Dedi.

Toplantıya, Külünk’ün yanı sıra; 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Akil Gençler Genel Başkanı, Akil Gençler İl Başkanı, Ekonomist-Çiftçi Fatih Bucak katıldı.