- AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

- "Çünkü bizim Müslüman kimliğimiz bizi el etmiyor. Hiçbir Müslüman ülkeyi ve Müslümanı bize ırak etmiyor. İşte bu fotoğrafı anlarsak Türkiye'nin neden bölünüp parçalanmak istediğini anlarız"

Ekonomi Kulübü Şanlıurfa Şube Başkanlığınca "Şehir konuşmaları" adlı etkinlik gerçekleştirildi.

GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde (GAPTEM) düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Şanlıurfa'nın bir enerji kenti olduğunu belirterek, bundan dolayı birilerinin gözünün Fırat ile Dicle arasında derken kenti hayalleriyle süslediğini söyledi.

 Şanlıurfa'ya gelmenin aslıda insanın kendi kalbine gelişi, büyük Anadolu'nun ne ne demek olduğunu anlamaya gelişi demek lduğunu belirten Külünk, şu değerlendirmede bulundu:

"Son olarak Fenerbahçe-Trabzon maçı için Şanlıurfa'ya gelmiştim ama sadece bu maçı izlemek için gelmemiştim. Bu çetin günlerde Şanlıurfa'da hayat nasıl ve iki takımın burada bir maç yapmasının toplumsal etsinin ne olduğunu öğrenmeye gelmiştim. Otellerde yer olmadığı için bizlere ve dışarıdan gelen insanlar evlerinde ağırlayan Şanlıurfalıların misafirperverliğini gördüm. Hiç görmediği insanlara evlerini açıyor. Batı medeniyetlerinin bunu anlayabilmeleri için 100 fırın ekmek yemesi lazım. Çünkü bizim Müslüman kimliğimiz bizi el etmiyor. Hiçbir Müslüman ülkeyi ve Müslümanı bize ırak etmiyor. İşte bu fotoğrafı anlarsak Türkiye'nin neden bölünüp parçalanmak istediğini anlarız. Bölünmek isteniyor ki dünya yeniden adalet esaslı bir medeniyette buluşmasın. Bunun da yolu 1. Dünya Savaşı'nı devem ettirmekti, bunu da yapıyorlar. O dönem bitiremedikleri hesapları 100 yıl sonra yeniden uygulamak istiyorlar."

Külünk, insanlığın paramparça edilmek istendiği bu süreçte İslam ve Türk dünyasının, mazlum halkların içerisinde olduğu bir büyük buluşmayı konuştuklarını ifade etti. Külünk, "Dün bizden Kerkük'ü koparanlar, Musul'u koparanlar, Halep'i koparanlar operasyonlarına devem etmektedirler. Bu operasyonların hedefi küçültülmüş Türkiye'dir. Bizim üzerimizdeki hesaplar bitmedi. Derdimiz büyük hesap bitmiş değil." diye konuştu.

Programa, Ekonomi Kulübü Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Ulutaş, Kalkınma Bakanlığı Müşaviri Abdulkerim Gök, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, iş adamları, STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.