AK Parti İstanbul 26. Dönem Milletvekili Metin Külünk MEDYAURFA.COM’a çok önemli açıklamalarda bulundu.

Usta gazeteci Sedat Atilla’yı Esentepe’deki bürosuna ziyaret eden Metin Külünk, Şanlıurfa’daki yerel seçimlerle ilgili gündeme damgasını vuracak açıklamalarda bulundu.

Kandilin stratejik hedefi Şanlıurfa’dır.

Kandilin stratejik hedefinin Şanlıurfa olduğunu belirten Külünk ‘’Şanlıurfa’da sahte bayrak operasyonuyla kentin 1000 yıllık toplumsal dokusunu dağıtmak istiyorlar. Şanlıurfa’nın toplumsal dokusu buna direniyor’’ dedi.

Büyük ailelere seslendi.

Şanlıurfa’yı kentteki büyük ailelerinin 11 Nisan’da Fransızlara karşı ezan, vatan, bayrak diyerek kurtardığını söyleyen ve ailelere seslenen Külünk ‘’ Şanlıurfa’da PKK terör örgütünün izlediği strateji Erbakan hocanın çizgisiyle alakası olmayan partinin arkasında sahte bayrak operasyonuyla yapılmak istenen Şanlıurfa’nın 1000 yıllık toplumsal dokusunu dağıtmaktır’’ dedi. Şanlıurfa üzerinden Diyarbakır’ı örnek gösteren Külünk ‘’Terör örgütünün Diyarbakır’a saldırdığı günden itibaren Diyarbakır’ın yapısını nasıl değiştirmek istediğine baktınız mı ? Kürt kardeşlerimin temel bir özelliği vardır. Kürt kardeşlerim ehli sünnet çizgisine bağlı, İmani İslam çizgisinde akidesi sağlam insanlar0dır. Ahmedi Hani geleneği var. PKK terör örgütünün Diyarbakır’da terör üzerinden kardeşlerimizi baskı altına almaya başladıktan sonra yaptığı ilk iş Kürt kardeşlerimizi İslamsızlaştırmaktır. PKK projesinin arkasındaki hedef İslamsız Kürt’tür. Diyarbakır’da, silahla kentin 700-800 yıllık tarihi dokusu dağıtıldı. Diyarbakır’ın teröre direnen dokusu yok edildi. Göçe zorlandı. Şanlıurfa’da bu doku direniyor. Ne Suriye’nin kuzeyinde nerede burada başarılı olamayacaklar. Şanlıurfa’nın doğal dokusu tekrar oturup düşünmeli. Bu mesele yerel seçimden öte Şanlıurfa üzerindeki kirli hedefin realize edilmesine 31 Mart’ı vesile kılmak istiyorlar’’ dedi.

Apoculuk hareketinin ilk eylemi Şanlıurfa’da yapıldı

Aporculuk hareketinin ilk eyleminin Şanlıurfa’da yapıldığını da belirten Külünk ‘’Onlarca şehit var burada. Terör örgütü ilk büyük ailelere saldırdı. Büyük ailelerin parçalanmasına yönelik bir strateji izledi. Şanlıurfalı kardeşlerim 40 yıllık tarihi iyi bilmeliler. O gün kim direndi ? Şanlıurfa’nın yerel dinamikleri. Terör örgütünü Şanlıurfa’ya sokmadılar. O gün Şanlıurfa’ya terör örgütünü sokturmayan güç inanıyorum ki bu sinsi yumuşatılmış kirli operasyonu görecek iradeyi 31 Mart’ta sandıkta ortaya koyacaktır.’’ Dedi.

 Gazeteci Sedat Atilla’nın sorularına net ve samimi yanıtlar veren Külünk, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Şanlıurfa’nın kırmızı çizgileri var.

Şanlıurfa’nın mor çizgileri olmaz, kırmızı çizgileri olur. Şanlıurfa’nın bayrak, vatan, ezan, devletin varlığı ve gücü kırmızı çizgisidir. Şanlıurfa’nın birliği, asaleti, metaneti, Fransızlara karşı ayağa kalkışı kırmızı çizgileridir.

Şanlıurfa sahte bayrak operasyonuna evet demeyecek.

Sahnenin önünde kandili saklayan bir akla izin vermeyecektir Şanlıurfalılar. Şanlıurfalılar bir belediye başkanı seçmektedir. Ama bir el kendi tabanına mesaj vermek için billboardlara çıkıyor. Şanlıurfa  kandilin emrine girmeyecek kadar asaletine değerlerine sadık bir şehrimizdir.

Kandil Urfa’yı başarılamamış şehir olarak görüyor.

Kandilin arkasındaki kirli akıl Şanlıurfa’yı kendileri için başarılamamış bir şehir olarak görmektedir. Çünkü Şanlıurfa’nın geleneği, örfü, töresi, büyük aile kültürü, aşiret kültürü Şanlıurfa’nın geleneklerinin tahrip edilmesine izin vermemiştir. Bu  da kandili ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Kandili, Şanlıurfa’nın, yerleşik 1000 yıllık hanif duruşu, İbrahim-i duruşu, Hz. Eyyüp’ten gelen sabırlı duruşu kandili ciddi rahatsız etmektedir.

Şanlıurfa halkı fotoğrafı görüyor.

Bu seçimde kendileri neden doğrudan seçime girmedi ? doğrudan seçime girseler Şanlıurfa halkı fotoğrafı görüyor, size burayı teslim etmeyiz diyor. Bu şehirde Cumhurbaşkanımızın sevgisi yüzde 80’lerde. AK Parti’nin oyu ise yüzde 65-70’lerde.

Şanlıurfa kandilin stratejik hedefi.

Şanlıurfa kandilin stratejik hedefidir. Şanlıurfa’nın toplumsal dokusu örgüte direniyor. Şanlıurfa’nın sağlam durması; İstanbul’un, Antalya’nın, Niğde’nin, Gaziantep’in de sağlam durmasıdır. Şanlıurfa sağlam duruyor diye bu şehirlerimizde sağlam durabiliyor'' dedi.

''Beyazgül başaracak''

Metin Külünk, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ün kentte seçimi kazanacağına inandığını da söyledi. Külünk ''Zeynel Abidin Beyazgül kardeşimiz, büyükşehir belediye başkanlığı ile Şanlıurfa’da başarılanların üzerine eksik kalmışlar varsa onlara yeni başarılar ekleyecektir. Eksik kalmışlarsa da bu dönem tamamlanacaktır. Zeynel Abidin Beyazgül, tevazu sahibi. Anadolu topraklarının değerlerini üzerinde taşıyor. Şanlıurfa’nın değerlerini üzerinde taşıyor. Dünyaya bakış açısı var. Şanlıurfa’yı iyi okuyor. Projelerin önemli bir kısmını gördüm. O projeler Şanlıurfa için çok önemli. İnanıyorum ki çok daha başarılı olacaktır'' dedi.

Külünk’ün Şanlıurfa ve Türkiye gündemine ilişkin tüm açıklamaları video da…