MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan ziyarette yapmış olduğu değerlendirmede AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Başkan Çalışkan, 19 Kasım tarihinde sıkıntılarımızı masaya yatırmak ve çözüm yolunda somut adımlar atmak için Sivil Toplum, Bürokrasi ve Siyaseti bir araya gelerek ortak bir çalışmaya imza atacaklarını söyledi. Başkan Çalışkan, hükümetimizin sunduğu teşvik yasası kapsamında yatırımlara devam ediyor ve konuyla ilgili yatırımcıları sürekli bölgeye ikna çalışmalarında bulunuyoruz."dedi. Milletvekillerinin kendilerini ziyaretlerinin motivasyonlarını arttırdığını da belirten Başkan Çalışkan ''Sayın Vekilimize bu anlamda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise açıklamasında gündemi değerlendirdi. Kaçar, içerideki ve dışarıdaki aktörler tarafından Türkiye’nin siyasi bir dar boğaz içine sürüklenmeye çalışıldığını belirtti. Milletvekili Kaçar, “Türkiye uluslar arası bir bağımsızlık mücadelesi yürütüyor. Kurtuluş Savaşında verdiğimiz mücadelenin bir benzerini şimdi veriyoruz. Burada gördüm ki; her şeye rağmen yatırımlar, destekler, teşvikler konuşuluyor.Türkiye’nin savaş bölgesine en yakın illerinden birisinde güven ortamından ve yatırımlardan bahsediliyor. Bu ülkemiz adına son derece memnuniyet verici bir durum olmakla birlikte Ülkenin ne kadar güçlü olduğunun da kanıtıdır.Şanlıurfa olarak sadece moral ve motivasyona ihtiyacımız var. İlimizi ziyaret eden yatırımcıya da,turiste de Şanlıurfa’nın Doğu ve Güneydoğunun en huzurlu kentinin burası olduğunu göstermemiz lazım.Şanlıurfa’nın gerçek imajının ne olduğunu çok iyi anlatmamız lazım. Bu darlığın sonunun bereket olduğuna hepimizin kesinlikle inanması lazım” dedi.

Kaçar, ülke sorunları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunurken,toplantı sonunda MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan,kendileri tarafından hazırlanan Tarım,Turizm ve Ticaret konulu geniş kapsamlı bölgesel sundu ve MÜSİAD çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
 
MÜSİAD şanlıurfa Şubesi'nin süreli yayını ve MÜSİAD Dergi çalışmalarından oluşan yayınların takdimi ve sonrası yapılan toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi.