AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Stratejik hedefleri olan bu ülkenin, bir daha gazetecilerin elinde kurulan hükümetlerle hedeflerine yürümesi mümkün değil." dedi. 

Külünk, bir otelde sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya gelerek, anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümet sistemi değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi olmadığını belirten Külünk, "Mevcut sistemde Başbakanın yetkilerinin tarif edilmediği ama Cumhurbaşkanının yetkilerinin tarif edildiği bir anayasayı konuşuyoruz. Türkiye'nin yürütme hayatındaki yetkililerinin konuşulduğu bir anayasanın içerisine saplanmış, kriz yapısının fırsat bulduğunda her an kendi rolünü oynayabilecek bir yapıyı alıp istikrarsızlığa izin vermeyecek, bütünleşmiş bir devlet modeliyle istikrarsızlığa izin vermeyecek hale getirmesini konuşuyoruz. O nedenle önümüzde 16 Nisan'da yapılacak referandumla, evet oylarıyla Türkiye hedeflere çok güçlü bir şekilde yürüyecektir." diye konuştu. 

Türkiye'nin artık 100 yıllık planlar içerisinde bulunduğunu anlatan Külünk, şöyle devam etti:

"Rekabet endeksinde dünyanın ilk 5 ülkesi, yumuşak güç kapasitesi sıralamasında ilk 5 ülke, insan ve medeniyet bağlamında yeni kurumsal modeller inşa edilmesi, ihracat, turizm ve yüksek teknolojide ürün karının arttırılması, dış ticaretin eksi veren değil artı veren bir yapıya dönüştürülmesini hedefliyoruz. Savunma ve uzay sanayisi ihracatında ilk 5 ülke arasına girilmesi, finansal gelişmişlik kalkınma bankacılığında ilk 10 ülke arasına girilmesi hedefleniyor. Stratejik hedefleri olan bu ülkenin, bir daha gazetecilerin elinde kurulan hükümetlerle bu hedeflere yürümesi mümkün değil."

- "Büyük hedeflere tüm Türkiye olarak ulaşırız"

Büyük hedeflere topyekün ulaşılabileceğini belirten Külünk, "Türkiye'de siviliyle, askeriyle, sivil bürokrasisiyle topyekun devleti inşa eden millet olarak bu bütünlüğün devlet yönetimine yansıdığı, devlet bütünlüğü içerisinde ancak güçlü bir hükmet sistemi modellemesiyle biz büyük hedeflere yürürüz." dedi.  

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunun gündemden asla çıkartılmaması gerektiğini vurgulayan Külünk, "En temel ihtiyacımız, 21. yüzyılın zamanına uygun, bu zamanın aklına uygun, Anadolu'nun genlerine uygun ve de bu coğrafyadaki kaosun kendi içinde inşa ettiği kaotik düzeni doğru anlayacak bir anayasaya kavuşmak." ifadesini kullandı.