Bazı sosyal medya hesaplarında ‘’Milletvekili Cevheri’nin oğlu Tarım bakanlığında KPSS’siz olarak atandı’’ iddiaları gündeme geldi.

Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, MEDYAURFA.COM’a yaptığı açıklama da iddialara yanıt verdi. Milletvekili Cevheri yaptığı açıklama da ‘’Oğlum Ömer Dara hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeklik payı yoktur’’ dedi.

‘’Oğlum eleman olarak çalışıyor’’

Oğlunun Tarım Bakanlığında çalışmadığını belirten Milletvekili Cevheri ‘’Oğlum Ömer Dara, Tarım Kredi Kooperatifinin iştirakı olduğu bir şirkette 3 bin TL maaşla eleman olarak çalışmaktadır. Ne devlet memuru ne de taşeron kadrosundadır. Bugüne kadar ne şahsım ne de ailem için hiçbir haksız işleme tevessül ve tenezzül etmedik. Bugüne kadar yaptığımızı bundan sonra da yapmayız. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sahip olduğu haklar dışında başka bir ayrıcalık olmadı şahsıma ve aileme yönelik’’ dedi.

‘’Devlet ihalelerine girip haksız menfaat elde etmedik’’

Birçok siyasetinin geçmişte yaptığı gibi çocuklarına şirket kurup devlet ihalelerine girip haksız menfaatler sağlamadıklarını da belirten Cevheri ‘’Yüksek maaşlarla bir takım şirketlerin yönetim kurulu üyeliklerine koymadık yakınlarımızı. Bu memlekette herkes her türlü kurumda çalışabiliyor da bir milletvekili çocuğunun, özel bir şirkette, düşük bir maaşla, namusuyla çalıştığında, suç olduğuna ilk kez şahit oluyoruz’’ dedi.

‘’Yazıktır, ayıptır’’

Şahsı ve ailesiyle ilgili iddialarına iftira olduğunu da bildiren Cevheri ‘’Yazıktır, ayıptır. İftira ve yalan günahtır. Duvara çamuru at, tutmazsa izi kalsın mantığı ve siyasetçiyi milletin gözünde düşürme anlayışı ile hiç kimse bir yere varamaz. Bu zihniyet ile hareket etmeye devam edersen, masum insanları yıpratırsak, yarın bu memlekette hizmet edecek liyakatlı, ülke menfaatlerini bireysel menfaatleri üzerinde tutan, Allah rızası için kendini bu millete vakfeden insanları bulamayız. Devlet adamı kolay yetişmiyor ama biz çok kolay harcayabiliyoruz.’’ Dedi.

‘’Hakkımı helal etmiyorum’’

Kendisi ve ailesiyle ilgili iddiaları ortaya atanları hakkını helal etmediğinin de altını çizen Cevheri ‘’Bu müfteriler şunu çok iyi bilsinler; Ne yaparlarsa yapsınlar, bu memlekete ve insanımıza olan hizmet aşkımızı söndüremeyeceklerdir. Biz bu türlü çirkin siyaseti, geçmişte de gördük, bugün görüyoruz, belki gelecekte de göreceğiz, ama hamd olsun, hep şerefimizle ayakta kaldık, dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz’’ dedi.