Milletvekili Yılmaztekin, Şanlıurfa İl Danışma Meclisi ve çeşitli programlara katılmak üzere iki gününü Şanlıurfa’da geçiren Bakan Kılıç'ın, referandumdaki “Evet” oylarında Türkiye birincisi olan Harran ilçesi ile yine ilk sıralarda yer alan Akçakale ilçesini ziyaretine eşlik etti.

Bakan Kılıç, referandumda yüzde 97.27 “evet” oyu ile Türkiye  rekoru kıran Harran’da Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’u, yüzde 95 ile evet liderlerinde ilk sıralarda yer alan Akçakale’de de Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ı ziyaretinin ardından Milletvekili Yılmaztekin’in çiftliğine geçti.

Yılmaztekin’in Harran’ın Haktanır köyünde bulunan çiftliğindeki ziyarete, Bakan Kılıç'a, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile çok sayıda protokol mensubu da eşlik etti. Konuklarını Şanlıurfa misafirperverliği ile ağırlayan Yılmaztekin, Bakan Kılıç'a  hemşehrilerinin beklentilerini ve taleplerini de iletti.

Yılmaztekin, geleneksel ve otantik bir doku içindeki çiftlik evinde, yer minderinde oturarak sohbet ettiği Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a, gençlerin tercümanı oldu. Bakan Kılıç'a  kente desteğinden dolayı da teşekkürlerini ileten Milletvekili Kemalattin Yılmaztekin, Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusa sahip kenti olduğuna dikkati çekti.

Milletvekili Yılmaztekin, “Türkiye İstatistik Kurumu’nca yayınlanan ülke nüfusu ve analizi raporuna göre, Türkiye’nin yaş ortalaması 31,4’e yükseldi.Ülkenin en genç nüfusunun  Şanlıurfa’da olduğu da rakamlarla belgelendi. Şanlıurfa’nın 2016 yılında yaş ortalaması 19,5 olarak hesaplandı. Bu nedenle gençliğe yönelik hizmetler kentimiz için diğer kentlerden daha fazla önem taşıyor” dedi.

“Evet rekortmeni” seçim bölgesindeki ziyaretlerinden memnun olduğu gözenen Bakan Akif Çağatay Kılıç, Harran ve Akçakale için bu memnuniyetini twetter hesabından “Başarıları daim olsun. İlçelerimizi tebrik ettik” notu ile de duyurdu.