İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan döndü.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının zamanlaması nedeniyle eleştirilere maruz kalan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece istifa etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından dün gece yapılan açıklama da Bakan Soylu’nun istifasının kabül edilmediği açıklandı.

Bakan Soylu’nun istifasının ardından ise ilginç gelişmeler yaşandı.

MHP CAMİASINDAN SOYLU’YA DESTEK.

Bakan Soylu’nun istifasının ardından sosyal medya destek mesajlarıyla yıkıldı. Soylu, siyasi kanatta ise en büyük desteği MHP camiasından gördü. MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz ve Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Soylu’nun istifasının ardından henüz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapılmamışken MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte olan fotoğrafı paylaştıkları görüldü. Özyavuzların paylaşımında Bahçeli’ye yönelik ‘’Devlet sensin alayı bilsin’’ ifadeleri dikkat çekti. Bu paylaşımın neden yapıldığı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Soylu’nun istifasının kabül edilmediği açıklamasının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli kararı memnuniyetle karşıladıklarını bildererek Soylu’ya destek açıklamasında bulundu.

ÖZYAVUZ BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un Bahçeli ile birlikte paylaştığı fotoğrafın gizemi daha sonra çözüldü. Başkan Özyavuz’un Devlet Bahçeli ile görüştüğü, Bakan Soylu’nun görevine devam edeceğini öğrendiği ve daha sonra fotoğraf paylaştığı öğrenildi.