AK Parti Şanlıurfa’da Harran Ovasını Ahmet Akay ve Halil Özcan’a emanet etti. Öte yandan İbrahim Ayhan'da bu bölgeden aday gösterildi.

Ahmet Akay’ın aday gösterilmesi bölgede sevinç yarattı. 1959 Şanlıurfa doğumlu Ahmet Akay, Ankara Üniversitesi sınıf öğretmenliğini başarı ile bitirdi. Adıyaman ve Şanlıurfa’da öğretmenlik görevinde bulunan Akay, 10 okul müdürlüğü yaptı. 1994 yılında okul müdürlüğünden istifa ederek Anavatan Partisi’nden Akçakale Belediye Başkan adayı olan Akay, üç dönem Belediye Başkanlığı yaptı.

Yine ovanın sevilen bir diğer ismi Halil Özcan’da AK Parti’den 3. Kez Milletvekili adayı gösterildi. 24. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM’ye giren Halil Özcan, ulusal ve uluslararası birçok kültürel projede ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinde yer aldı. Alanında yayımlanmış ve yayımlanmayı bekleyen bir çok eseri bulunan Özcan 1964 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünü bitiren Özcan, Yüksek lisansını ise Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir bölümünde, doktorasını ise Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde yaptı. Suudi Arabistan’da öğretmenlik, Harran Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesinde araştırma görevliliği, Harran Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümünde yardımcı doçentlik, Salih Özcan Yurdu ve Hilal Eğitim Vakfı’nda yöneticilik, Şanlıurfa’nın Rakka, Halep ve Haseki ile Kültür Köprüleri kurulması Projesi’nde koordinatör olarak görev yapan Özcan, çok iyi düzeyde Arapça orta düzeyde de İngilizce biliyor. Özcan, evli ve 6 çocuk babası.