Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği; ‘bakıma muhtaç, yetim ve risk altındaki çocukları’ topluma kazandırmak amacıyla 5 Nisan 2010 tarihinde Prof. Dr. Nevzat TARHAN Başkanlığında bir grup akademisyenler, iş adamları, üst düzey bürokratlar, psikolog ve psikiyatrist hekimler tarafından kurulmuştur.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı ve Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Halil Özcan, dernek bünyesinde yaşamlarını sürdüren kimsesiz çocuklar ile bir araya geldi. Çocuklarla sohbet edip oyunlarına eşlik eden Özcan, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile protokol imzalayarak kimsesiz çocuklara burada ev ortamında yaşamlarını sürdürmeleri için gönüllü arkadaşlarımızın yardımı ile sahip çıkıyoruz. Kız ve Erkek çocuklarımızın ayrı ayrı evlerde kaldığı ve alanında uzman görevlilerin gözetiminde huzurlu ve güvenli bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Burada yetişen çocuklarımız vatanına,devletine,milletine ve bayrağına bağlı bireyler olarak topluma kazandırılıyor. En büyük mutluluğumuzda çocuklarımızın topluma faydalı birer birey olmalarıdır. Şanlıurfa'da daha insanın bu duruma el atmasını, yardım etmesini ümid ediyorum. Bu ziyaretimde açıkçası çok duygulandım. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bizim gençlerimiz.  Bu çocuklara daha fazla sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Emek veren, destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici ise "Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Şanlıurfa Şube Başkanımız ve Milletvekilimiz Halil Özcan ile birlikte Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneğinde çocuklarımızla bir araya geldik. Bu çocuklarımız devletimizin koruması altında, devletimizin şefkati altında olan çocuklarımız. Bakanlığımızın da desteği ile burada çocuklarımıza ve gençlerimize ev ortamında yaşamlarını sürdürmeleri için destek oluyoruz. Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneğine ve Şanlıurfa şube başkanı olan vekilimiz Halil Özcan'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği üyeleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve Şanlıurfa Şehit aileleri derneği başkanı Mehmet Yavuz katıldı.