- Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Şanlıurfa İl Temsilciliği üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kadınlara yönelik açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

KADEM üyeleri, "Kadına muhalif muhalefet istemiyoruz" yazılı pankartla ve üzerinde "Kadına Muhalif Muhalefet, Cinsiyetçi Dilden Vazgeç, Cins Var Cins Var, Erkeksen Öfkeni Yen" yazılı çeşitli dövizler taşıyarak Şanlıurfa Adliyesi bahçesinde bir araya geldi.

KADEM İl Temsilcisi Vildan Polat, grup adına yaptığı açıklamada 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü arifesinde Kılıçdaroğlu'nun kadına yönelik şiddetle mücadeleyi teşvik etmesi beklenirken ucuz politik gayeler güderek şiddeti meşrulaştıran sözler sarf etmesi asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Söz konusu açıklamayı esefle izlediklerini belirten Polat, "İfade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret ve ayrımcılık söylemine varan şiddet yüklü politik dil kullanmaktan yıllardır vazgeçmeyen Kılıçdaroğlu, Şubat 2015'te 'işsiz olan eşini karısını dövebileceğini' söyleyerek erkek şiddetini teşvik etmiştir." dedi.

Polat, 2016 yılında 'Kadınlardan korkan birisine erkek denmez' ifadeleriyle kadınları aciz gören zihniyetini gözler önüne serdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"2017 yılının nihayetine geldiğimiz şu günlerde ise 'Ekonomik sorunları olan erkeğin hıncını eşinden alabileceği' söyleyen Kılıçdaroğlu şiddeti meşrulaştıran bu açıklamasıyla bir kez daha cehaletin ve samimiyetsizliğini ortaya koydu. Zira değişen ve dönüşen Türkiye'de bu köhnemiş fikirlerin artık yeri yoktur. Ana muhalefet liderinin söylemlerini, savunduğu iddia ettiği değerler doğrultusunda düzeltme zarureti artık ivedilik kazanmıştır. Şiddetin hiçbir gerekçesi, bahanesi ve açıklaması olamaz. Toplumsal ayrışmayı körükleyen her türlü söylemin üretilmesi ve yayılması toplumsal ve siyasal barış açısından oldukça tehlikelidir. Bu söylemler bizi bir arada tutan toplumsal zeminin kaybolmasına da neden olmaktadır. Bu düşünceyle KADEM olarak kadına yöneltilen cinsiyetçi politik dili reddediyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu'nu kadın sorunlarını siyasete malzeme etmekten vazgeçip meşum sözleri dolaysıyla kamuoyundan özür dilemeye, topluma faydalı rasyonel siyaset yaparak kadın sorunlarına çözüm üretmeye davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından KADEM üyeleri, hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa teslim etti.