Aradan geçen uzun yıllara rağmen Tugayın taşınması bir türlü gerçekleşememişti. Nihayet 31 Mart Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Av. Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının belirli bir bölümünde Millet Bahçesi yapacağını açıkladı. Nihayet Başbakanlığı esnasında Tugay’ın yerinin Güneydoğu’nun en büyük parkı olmasını dile getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali nihayet gerçekleşiyor.

Yeni Urfa’nın yeni cazibe merkezi olacak

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül’ün seçildiği takdirde gerçekleştirdiği çok sayıda önemli projeler arasında Tugay’ın yerinde yapacağı Millet Bahçesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Şehrin askeri Tugay alanını Millet Bahçesi olarak hemşehrilerimizin hizmetine açıyoruz. Çevreye duyarlı genel malzemelerin ön planda olduğu, engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla dolaşabileceği, enerji ihtiyacının güneş panelleriyle sağlandığı, binbir çeşit bitki ve ağaca ev sahipliği yapacak doğası ve bütün bunlara hayat verecek suyuyla şehrimizin yeni doğal yaşam alanı olacak Millet Bahçesini yapıyoruz. İçerisinde sosyal tesisler, devasa büyüklükte spor alanları, luna park, piknik alanları, hanı andıran Millet Kıraathaneleri, kafeler ve kıyı restoranları, cami, çocuk oyun alanları olacak proje yeni Urfa’nın yeni cazibe merkezi olacak. En büyük projemiz, 2 milyon Urfalının kardeşliğidir” dedi.   

AK Parti olarak milletimizin hizmetine talibiz

Şanlıurfa ve Şanlıurfalıya hizmetkâr olmak için yola çıktıklarını belirten AK Başkan adayı Av. Beyazgül, “İktidara geldiği günden beri ortaya koyduğu hizmetlerle Türkiye’ye çağ atlatan tek parti AK Partidir. Dünyayı ve hayatımızı nasıl idrak ediyorsak, yaşadığımız şehirlere de öyle şekil veririz. AK Parti kadrolarının belediyelerdeki başarılarının gerisinde, halka hizmeti Hakk’a hizmet bilen bir paradigma değişikliği vardır. Şehirlerimizi, insan fıtratına uygun, medeniyet ve kültür değerlerimizle yoğrulmuş daha çok hizmetle donatacağız. Belediye Başkanları olarak, şehir halkına hakim olma değil hadim olma idrakiyle görevlerimizi yürüteceğiz. AK Parti iktidarları döneminde eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye kadar her alanda kurulan güçlü altyapı, şehirlerimizle ilgili tasavvurlarımızı gerçekleştirebilmemizin teminatıdır. Çevreye saygılı şehirler ile belediye hizmetlerinde tabiattaki canlı veya cansız bütün varlıklarla uyum gözetilecek. Memleket işi, gönül işi diyerek, Gönül Belediyeciliği ile AK Parti olarak milletimizin hizmetine talibiz” diye konuştu.

2 binli yıllarda Tugay’ın taşınması için yer bulunmuştu

Bilindiği gibi; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 2 binli yıllarda geldiği Şanlıurfa’da Abide Parktaki konuşmasının ardından dönemin Mimarlar Odası Başkanı, Milletvekili Danışmanı bir Gazeteci ve o dönemin Milli Emlak Müdürü de Tugay için yer arayışı çalışmasına katılmış ve Gaziantep yolu üzerindeki TOKİ konutları yolu ile Akçakale tarafından gelen yolun kesiştiği bölgede hazine arazisi olan uygun bir bölüm arazi bulunmuş ve ilgililere iletilmişldi.